Ny portal för Hälsingeleden och Bolle

Är du nyfiken och undrar vad de orangevita kryssen som finns på Långnäs och i centrum betyder?

Det är nya ledmarkeringar för Hälsingeleden. Vi har skapat en portal på Långnäs som visar vägen upp till Hälsingeleden och vår natursköna pärla Bolleberget.

- Syftet med de nya ledkryssen och skyltarna är att få fler att bli nyfikna och upptäcka närheten till naturen från centrum. Vi vill att det ska upplevas enkelt att hitta dit till fots eller med cykel, berättar Niclas Bärj, fritidsenheten Bollnäs kommun.

Portal på Långnäs

Nu kan du alltså börja din vandring på Hälsingeleden redan från den nya portalen vid Långnäs. Följ ledkryssen som fortsätter genom centrum, förbi Wilhelmina tunneln och det populära friluftsområdet Hoberget. Kryssen fortsätter sedan hela vägen till Bollebergets naturliga mittpunkt – Bolletjärn.

Förutom nya ledmarkeringar både i skogen och i centrum kommer det inom kort sättas upp:

Invigning i vår

En officiell invigning av portalen för Hälsingeleden och Bolle planeras att ske till våren 2024 som ett startskott för en ny utomhussäsong för vandrare, löpare och cyklister.

Om projektet - Naturen flyttar närmare staden

Satsningen med ledutvecklingen är ett lokalt naturvårdsprojekt som kallas ”naturen flyttar närmare staden” och finansieras genom medel från Länsstyrelsen.

LONA:s logotyp.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 november 2023 kl. 09.12