Ny arrendator klar för Långnäs camping

Av de två anbud som lämnats in till oss har teknik- och fritidsnämnden valt att ha Matsas som arrendator för Långnäs camping.

Matsas har sedan flera år tillbaka bland annat drivit Matsas matvagn på Långnäs dit många Bollnäsbor, turister och campingens gäster sökt sig till för att äta gott och umgås.

Anders ”Matsa” Jonsson, hur vill ni utveckla campingen?

– Det vi ser framför oss är ett fik som välkomnar Bollnäsbor, campinggäster och de som passerar området. Ett litet minilivs är också något som vi snappat upp skulle vara önskvärt. Vi har redan en god kontakt med producenter av lokala råvaror och finns behovet av att kunna köpa dagligvaror i ett minilivs kommer vi försöka tillgodose även det. Vi vill även utöka säsongen med vinteraktiviteter och kunna ha restaurangen öppen vid eventuella evenemang. Vi ser även att vi skulle kunna anordna en julmarknad på området som skulle locka många besökare, berättar Anders ”Matsa” Jonsson

Kommer Matsas matvagn på Långnäs att vara kvar?

– Ja, Matsas matvagn kör som vanligt! Det här blir en bra paketlösning och personalen är taggad på att serva våra kunder i både matvagnen och på campingen. Det viktigaste för oss är vara lyhörda inför vad våra gäster tycker och önskar, vi vill utveckla verksamheten utefter det. Vi är kinkiga, för det är gästerna som betyder allt! Jag vill också tacka Bollnäs kommun för förtroendet och chansen att få testa det här, vi vet att vi kan göra det här bra, fortsätter Anders ”Matsa” Jonsson.

Arrendet av Långnäs camping löper på tre år.

– Vi tror att Matsas är utmärkta ambassadörer för platsen Bollnäs och att de kan ge våra besökare och invånare en härlig upplevelse vid Långnäs camping. För oss är det viktigt att arrendatorn är bra på att samarbeta och samverka med övriga aktörer på Långnäs. Vi vet redan att de har erfarenhet av att ge god service och att arbeta tillsammans med andra, säger Petter Bäckebjörk, fastighetsförvaltare på Bollnäs kommun.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 december 2023 kl. 12.56