Förskola av hög kvalitet viktig skyddsfaktor

Nyhedsbackens förskola blev under våren kvalitetsgranskad av Skolinspektionen och senare godkänd helt utan några anmärkningar.

30 förskolor i hela Sverige har genomgått granskningen vars resultat nu har sammanställas i rapporten Arbete för kvalitet i förskolor i socioekonomiskt svaga områden (pdf) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.som publicerats på Skolinspektionens webbplats.

"En förskola av hög kvalitet bidrar positivt till barns utveckling, bland annat genom att lägga grunden för framtida lärande och goda resultat i skolan. Detta gäller inte minst för barn med sämre socioekonomiska förutsättningar. Förskola har även betydelse för att motverka utanförskap och att främja integration. Förskolans förebyggande roll kan inte nog betonas. (Skolinspektionen, Tematisk kvalitetsgranskning 2023)"

Det är inte ovanligt att verksamheter som granskas får till sig punkter som behöver utvecklas och åtgärdas men Nyhedsbackens förskola klarade granskningen helt utan åtgärder och den 5 april avslutades granskningen utan några synpunkter.

Vi är otroligt glada och stolta över det viktiga arbete som görs på Nyhedsbacken och på alla våra andra förskolor i Bollnäs kommun. Att vi får godkänt utan några synpunkter är ett kvitto att vi håller hög kvalitét och skapar de bästa förutsättningarna för likvärdig utbildning för alla säger Jennie Fagerhov, rektor Nyhedsbackens förskola.

Ta del av Skolinspektionens beslut för Nyhedsbackens förskola (pdf) Pdf, 289.4 kB.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 december 2023 kl. 07.16