Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

 Flygbild över Långnäs

Vi får frågor om hur Långnäs camping kommer att utvecklas och har därför kontaktat Bollnäsbördige Patrik Kristiansson, ägare av företaget PnP Rederi AB som är vår nya hyresgäst av Långnäs camping, för att ställa några frågor:

På vilket sätt kommer du att utveckla Bollnäs camping?

– Vi kommer att ha öppet redan från 15 april och utöka antalet säsongsplatser. Vi kommer att ha en restaurang som är öppen både dagtid och kvällar under sommaren och vi planerar att ha både trubadur- och quizkvällar där. Vi planerar även att ha bland annat räkfrossa (beroende på pandemirestriktionerna) och söka om alkoholrättigheter. Vi kommer att bygga om omklädningsrummen till två uthyrningsrum med fyra bäddar i vardera. Vi kommer också att kunna erbjuda våra gäster ett glampingtält. Det betyder att man kan spendera en natt i tält utan att ge avkall på några bekvämligheter. I det uppvärmda tältet kommer det att finnas både dubbelsäng och kylskåp.

Vad gjorde att du fastnade för Bollnäs och Långnäs camping?

– För det första är det en helt underbar oas i Bollnäs men också en viktig del är nostalgi från min sida. Jag är född och uppvuxen i Bollnäs och har tillbringat stora delar av min uppväxt på "Kolgårn" då jag tränade friidrott där under flera åren innan Sävstaås växte fram. Sedan tillbringades ungdomssomrarna på Parken med allt vad det innebar. Jag vill vara med att återuppliva Långnäs tillsammans med andra entreprenörer till att återfå sin forna glans och bli ett självklart utflyktsmål för alla!

Vad har ni mer för spännande på gång?

– Vi kommer också att kunna erbjuda uthyrning av cyklar, båtar och kanoter och självklart båtturer med ångbåten Warpen. Vår tanke är även att kunna erbjuda upplevelsepaket där vi samarbetar med andra aktörer. De ska utgå från campingen i Bollnäs centrum och skulle kunna vara dagsutflykter till exempelvis Trolldalen i Växbo och Träslottet. Eventuellt blir det även utflykter med tema matspecieliteter i Hälsingland.

Hur långt in på säsongen kommer Långnäs camping att vara öppen?

– Långnäs camping kommer att vara öppen till och med 15 september. Men innan det kommer vi ha aktiviteter under lyskvällen sista helgen i augusti. Vi tittar även på möjligheterna att kunna ha öppet i december då vi skulle kunna ha någon vinteraktivitet. Kanske julmarknad, julbord och kanske till och med en isbana som barnen kan åka skridskor på.

Tack för svaren Patrik!