Feriejobb för ungdomar

Ungdomar ler mot varandra

Bollnäs kommun erbjuder varje sommar feriejobb till ungdomar. Ansökan för 2024 är nu stängd.

Vem kan söka?

  • Du som är född mellan 17 augusti 2006 och 30 juni 2008, är folkbokförd i Bollnäs kommun och inte har barnbidrag under sommaren
  • Unga som ej tidigare haft feriejobb kommer att prioriteras

Hur ansöker jag om feriejobb?

Ansökan för 2024 är nu stängd.

Hur kan jag se om jag blivit erbjuden feriejobb?

Senast under april månad får du veta om du har fått feriejobb eller inte.

Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se om du blivit erbjuden feriearbete och var någonstans i så fall. Då kommer du även att få hem information och andra papper som du behöver inför feriearbetet.

Viktiga datum att hålla koll på

Informationsträffar för antagna feriearbetare sker eftermiddag och kväll:

  • Vecka 16: onsdag 17 april och torsdag 18 april
  • Vecka 17: tisdag 23 april och onsdag 24 april
  • Vecka 20: tisdag 14 och onsdag 15 maj
  • Vecka 21: tisdag 21 och onsdag 22 maj
  • Vecka 22: onsdag 29 och torsdag 30 maj

Du kommer att bli kallad vid ett av dessa tillfällen och då är det viktigt att du kommer.

Du som inte tidigare haft kommunalt feriejobb kommer prioriteras. Platserna lottas ut eftersom det brukar vara fler sökande än platser. I den mån det är möjligt kommer äldre sökande att prioriteras.

Arbetsplatserna är förlagda i hela kommunen och fördelningen kommer i den mån det är möjligt att ske med hänsyn till boendeort och kommunikationer.

Arbetet är på totalt 60 timmar och arbetstiden varierar beroende på vad som passar arbetsplatsen bäst. Exempelvis kan det innebära arbete fyra timmar per dag i tre veckor eller sex timmar per dag i två veckor

Lönen är 85 kr per timme inklusive semesterersättning.

Perioden för feriearbete är mellan 17 juni och 9 augusti.

Vad kan jag arbeta med?

Som feriearbetare kan du arbeta i någon av kommunens olika verksamheter.

Arbeta med personer som har en funktionsnedsättning. Delta i brukarnas vardagliga sysslor och aktiviteter i nära samarbete med ordinarie personal. Exempelvis inom trädgård och kök samt vid tillfälle deltaga på olika utflykter. Inga tunga lyft förekommer.

Arbetsuppgifter inom en förskola eller fritids ger dig erfarenhet av att arbeta med barn. Du kommer att få leka och läsa böcker, spela spel, skapa och bygga med barnen. Men också hjälpa till vid måltider och ibland även vid städning, så som att torka av bord och stolar och rengöra leksaker m.m. Under de perioder när det är färre barn på förskolan kan andra arbetsuppgifter vara aktuella, men som även är förekommande för pedagogerna på förskolan. Arbete inom förskola/fritids sker såväl inomhus som utomhus oavsett väder.

Arbetsuppgifter inom idrott och föreningsliv kan innebära att du jobbar med olika aktiviteter, så som sport eller lekar. Du planerar och leder aktiviteter för barn och ungdomar på olika bostadsområden runt om i kommunen eller vid Solrosens IP. Du hjälper till att plocka fram och ta undan utrustning. Inför arbetsperioden får du utbildning i värdegrund och ledarskap samt specifik kunskap om aktiviteterna.

Du medverkar och genomför olika skapande aktiviteter och lekar för de unga besökarna på Långnäs samt håller rent och snyggt i parken så att det ser trevligt och trivsamt ut. Det mesta av arbetet sker utomhus och aktiviteterna sker tillsammans med de besökare som kommer.

Nytt för i år är att det även finns möjlighet att jobba vid Berättarskogen i anslutning till Hälsingeleden i Acktjärbo. Här spelas teatern Vilse Bland Väsen och arbetet är helt förlagt utomhus i skogen. Arbetet innebär att vara publikvärd, parkeringsvakt, säkerställa att platsen är fin och välkomnande samt se till att alla besökare har en fin upplevelse.

Kostenheten i Bollnäs kommun levererar frukost, lunch och mellanmål till kommunens förskolebarn och skolelever. Kostenheten levererar även frukost, lunch och middag till kommunens särskilda boenden samt matlådor till hemtjänstens kunder. Arbetsuppgifter är lättare hantering av livsmedel och andra i storkök förekommande sysslor.

Dessa platser är endast sökbara för elever på Restaurang och livsmedelsprogrammet då det är krav på utbildning inom livsmedelshygien (HACCP-utbildning).

Vill du lära dig mer om samhällsutveckling och hur man kan arbeta med nytänkande idéer i Bollnäs kommun?

Som Ung Samhällsutvecklare hos Rookie Startups är ditt jobb att hjälpa Bollnäs kommun att utvecklas. I sommar kommer du att få lära dig hur man arbetar med problemformulering, idégenerering och hur man finner kreativa lösningar på riktiga utmaningar i kommunen.

Utifrån givna problemformuleringar kommer du i team med andra arbeta fram en affärs- eller konceptidé som syftar till att göra kommunen bättre. Du behöver inte ha några förkunskaper utan detta sommarjobb är perfekt för dig som är engagerad och samtidigt vill lära dig mer om samhällsutveckling. En bra möjlighet för ett spännande och meningsfullt sommarjobb som samtidigt kommer ge dig en fantastisk merit på ditt CV.

Arbetsuppgifter inom utomhusarbete ger dig erfarenhet av att arbeta praktiskt, främst med att hålla miljöer rena och snygga. Det kan exempelvis innebära arbete på idrottsplatser, badplatser, med enklare målning, reparationer, park- och trädgårdsarbete samt städning. Arbetet kan ske både inomhus och utomhus. På vissa arbeten stannar man på ett och samma ställe hela tiden, medan man i andra jobb får åka med personal till olika ställen.

Arbetsuppgifter inom vård- och omsorg ger dig erfarenhet av att stötta människor i behov av stöd. Det kan bland annat vara inom en verksamhet för personer med funktionsvariationer, på ett äldreboende eller anhörigstöd, där man besöker och hjälper personer i deras hemmiljö. Du kommer få delta i sociala aktiviteter både inomhus och utomhus. Exempelvis promenader, läsa tidning, samtala och spela spel. Du kommer även att få arbeta med praktiska och lättare omsorgsuppgifter samt köksarbete exempelvis med förberedning av måltider, dukning och servering. Det kan även förekomma lättare städning och bäddning av sängar. Elever på Vård och omsorgsprogrammet har förtur till dessa platser.

Frågor?

Har du frågor och vill veta mer om årets feriejobb kontakta:

Örjan Larsson
Arbetsmarknad och etablering
Telefonnummer: 070-215 27 01

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 april 2024 kl. 08.38

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: