Unikt vårprogram i kulturkvarteret

I helgen dimper Kulturkvarterets vårprogram ner hemma i brevlådorna runt om i Bollnäs. En blomstrande vår väntar med många unika kulturupplevelser för dig som älskar musik, dans, teater, konst, litteratur och skapande.

Låt nyfikenheten guida dig till en skatt av minnesvärda kulturupplevelser.

På våra scener

På scenerna kommer vi under våren kunna njuta av både teater, dans och musik i världsklass. Några av Sveriges främsta popmusiker som Christian Kjellvander och Loney Dear varvas med schlagerstjärnor som Magnus Carlsson och Linda Bentzing. Skaparna av humorgruppen ”Klungan” och radioprogrammet ”Mammas nya kille” kommer för första gången till Bollnäs för att uppträda med sin stilbildande humorföreställning Monstrets tid. Lisa Ekdahl jubilerar när hon den 12 april ger en konsert under rubriken "Vem vet - vintage tour".

Självklart erbjuder vi ett stort utbud för jazz- och folkmusikälskare, med konserterna med Oddjobb samt Ale Möller och Bruce Molsky i maj som självklara huvudnummer. Med alltifrån mello-aktuella Smash into pieces, komikerna Magnus Betnér & Nisse Hallberg till Gävle Symfoniorkester tillsammans med världsstjärnan Johan Dalene på fiol, vågar vi lova att det finns något för alla.

Slöjd- och hantverksdag

Den 20 april arrangeras en slöjd- och hantverksdag, där vi hyllar den skapande handens betydelse i en digital värld. Vi vill fylla dagen med slöjd och hantverk och lyfta fram den starka kulturen kring hantverk som finns i Hälsingland. Under dagen kan du delta i flera prova-på-aktiviteter och lyssna till en inspirerande föreläsning, ”Tankar om livet – genom mina händer” av Helen Bratt.

Poesi och skrivande

Poesi och skrivande är teman för Bollnäs bibliotek under vårterminen. Den 9 februari hålls den första deltävlingen i Gävleborg Poetry Slam, och den sker i Bollnäs. Skriv- och berättarcaféet Bollnäspennan gästas av de skrivande yrkesgrupperna kyrkoherde och kulturchef, med Ingrid Augrell och Helén Berggren som inspiratörer. I vår fortsätter det uppskattade konceptet boksamtal och föreställning, denna gång med utgångspunkt i Karin Alfredssons böcker Vajlett och Rut och Roger och Rebecka.

Familjelördagar

Vårens Familjelördagar i Kulturkvarteret är en fest för alla små kulturälskare. Upplev en färgsprakande värld av musik, teater, slöjd, film, skapande och dans, skräddarsydd för barn mellan 2-12 år.

Extra spännande blir det när Pettson & Findus gör entré i en musikalisk föreställning ackompanjerad av symfoniorkestern SHOF. Även Skottes Musikteater, vars kostnadsfria föreställning är ett måste för 8-11åringar. Med hjälp av våra fantastiska avtalsföreningar har vi satt samman ett digert program.

Museet

Museet är i sitt första verksamhetsår med utställningen Bollnäsbarnen. Utställningen har blivit ett populärt besöksmål för far- och morföräldrar med barnbarn och nu hoppas vi på att även skolorna ska hitta hit under vårterminen. Utställningen handlar om livet i Bollnäs vid sekelskiftet 1900 sett ur tre barns perspektiv.

Lördag 4 maj avslutas vårens familjelördagar i Colliniparken. Då tar vi med oss känslan av sekelskifte ut från museet och provar för en stund på livet förr i tiden!

Utställningar i konsthallen

I helgen är det vernissage för en spännande konstupplevelse med utställningen 'Virtues of the Elementary World' av Ann-Catrin Olsson. Denna mångsidiga presentation kombinerar skulpturer, installationer och film som skapar en konstnärlig symfoni. Innan sommaren väntar fler konstnärliga höjdpunkter, bland annat utställningar av Magdalena Brunzell (Teckning/illustration/måleri) och Johanna Syrén (Fotografi/film). Ta chansen att fördjupa dig i en värld av konst och kreativitet på Kulturkvarteret!

Se hela vårens program på bollnas.se/kulturhuset

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 januari 2024 kl. 16.09