Vad ska nya skolan på Ren heta?

3D-illustration av nya skolan på Ren

Den frågan ställde rektor Helén Morin till eleverna och personalen som ska flytta in i den nya skolan på Ren när den är klar. Idag togs beslut i barn- och utbildningsnämnden.

Det hela började med att lärarna på fick i uppgift att prata med eleverna om den nya skolan, om var den ska byggas och att den inte har något namn ännu. Eleverna i alla klasser funderade och kom fram till massor av förslag till namn. Så många att varje klass fick rösta fram ett förslag som var klassens bästa. Lärarna och fritids fick också ge förslag på namn. Därefter fick alla elever rösta på vilket av alla dessa namn som de tyckte att den nya skolan på Ren skulle få. Några av förslagen att rösta om var Hundskolan, Rensbroskolan och Rensbergets skola. Det förslag som gick vinnande ur eleverna och personalens omröstning blev Renshammarskolan!

Namnet föll även politikerna i barn- och utbildningsnämnden i smaken under dagens sammanträde, och där beslutades att skolan ska heta Renshammarskolan.

– Jag tycker att det är jätteviktigt att eleverna får vara med och bidra och känna delaktighet i projektet med vår nya skola. Som bonus fick de vara med i och lära sig hur en demokratisk röstning fungerar. Att det är vad de flesta tycker som räknas och kanske inte vad man själv tycker är det bästa förslaget. Jag tyckte det var kul att se att se att det fanns ett stort engagemang och glädje bland eleverna, säger rektor Helén Morin.

Läs om allt vi kommunicerat om projektet Ny skola på Ren.


Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 13.50