Så här går arbetet med nya Renshammarskolan

Illustration av nya skolan på Ren

Vi har sedan en tid tillbaka ritat klart och vet precis hur vi vill att Renshammaskolan ska byggas. Just nu upphandlar vi entreprenörer som ska utföra byggnationerna åt oss och senast sista september ska anbuden vara inne.

Uppskattade leverantörsträffar

I våras arrangerade vi uppskattade leverantörsträffar med tio företag som var intresserade av att vara med och bygga skolan. Från företagen vi träffade fick vi tydlig och viktig kunskap som vi tagit hänsyn till. Det gjorde att vi reviderat tidplanen något. Om allt går enligt plan kommer skolan att stå färdig och välkomna elever hösten 2024.

Samråd med Hälsinglands utbildningsförbund och personalen på Höghammarskolan

Den matsal som Högarhammarskolan använt kommer att rivas för att ge plats för den nya matsalen som både elever från Höghammarskolan och Renshammarskolan ska använda när den nya skolan står färdig. Inför rivningen har vi haft samråd med Hälsinglands utbildningsförbund samt kostpersonalen och tillsammans med dem ordnat en tillfällig matsal i Höghammarskolans byggnad.

Skyddsrum bevaras

Som vi tidigare berättat kommer Rensbackens skola att rivas. De skyddsrum som finns under skolan kommer att bevaras.

Häng gärna med när Bollnäs växer!

Vi har samlat alla tidigare publicerade artiklar om Renshammarskolan på ett och samma ställe.

Vi kommunicerar projektet löpande under projektets gång i Bollnäs kommuns digitala kanaler, såsom bollnas.se och Bollnäs kommuns Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 13.32