Äntligen börjar vi bygga Renshammarskolan!

Illustration av Renshammarskolan

Vi är glada att berätta att arbetet med att bygga nya Renshammaskolan på Ren startar under nästa vecka. Vi kommer att börja med att hägna in byggplatsen.

– Vi är glada över att ha fått förtroendet att bygga den här skolan åt Bollnäs kommun. Vi ska genomföra arbetet på ett så smidigt sätt som möjligt för de verksamheter och de boende som finns i närområdet. Samtidigt så är det här en stor arbetsplats så vi uppmanar samtidigt alla att ha överseende med oss när vi bygger skolan, säger Bo Pettersson på SEHED.

Byggprojektet innebär några förändringar på platsen:

  • För att vi ska kunna säkerställa att det blir säkert och tryggt för eleverna som idag åker buss till Heden bygger två tillfälliga busshållplatser utmed Örsängesvägen vid Fiskens plan. Där kommer eleverna från och med vecka 45 att stiga på och av skolbussarna, i stället för som idag vid Höghammarskolan.
  • Du som bor i närheten kommer under byggtiden att märka av en ökad aktivitet på området och andelen tung trafik kommer att öka.
  • Du som idrottar eller vistas vid Höghammarhallen kommer under byggtiden alltid att kunna ta dig fram till Höghammarhallen. Vägarna dit kan däremot ändras, exempelvis kommer vi i perioder hänvisa fordonstrafik till Morkullevägen. När det är aktuellt kommer vi att skylta så att du vet var du kan åka/gå.

Verksamheterna som finns i närområdet, exempelvis Höghammarhallen och Höghammarskolan kommer att kunna bedriva sina verksamheter under hela byggtiden. Vi kommunicerar med närliggande aktörer löpande och informerar om eventuella förändringar av körvägar och så vidare.

Planen är att skolan ska stå färdig och välkomna elever hösten 2024.

Häng gärna med när Bollnäs växer!

Vi har samlat alla tidigare publicerade artiklar om Renshammarskolan på ett och samma ställe. Vi kommunicerar projektet löpande under projektets gång i Bollnäs kommuns digitala kanaler, såsom bollnas.se och Bollnäs kommuns Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 13.17