Hjälp våra vilda pollinatörer!

Bi i maskros

Vildbin, fjärillar, blomflugor, skalbaggar och andra insekter som sprider pollen är livsviktiga för oss människor och andra djur. De är nödvändiga för att vi ska kunna äta bland annat spannmål, bär och frukt. Våra vilda pollinatörerna är hotade. De försvinner när vi rationaliserar bort deras blomrika ängar och hagar och när vi använder kemiska växtskyddsmedel. Därför behöver de vår hjälp. Nu.

Du får gärna hjälpa till!

Vi behöver bevara och återskapa fler bra livsmiljöer för vilda pollinatörer. Alla i samhället kan göra något som gynnar pollinatörerna. Du kan vara med och rädda våra vilda pollinatörer genom att exempelvis öka mängden blommor i landskapet genom att spara en plätt uppvuxet gräs så att en del av gräsmattan kan blomma. Du kan spara ett dött träd eller ha en liten stenhög i trädgården som båda kan fungera som bo till insekter.

Läs mer om hur du kan hjälpa vilda pollinatörer på Naturvårdsverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fototävling för att öka kunskapen

För att öka kunskapen om att vi behöver rädda vilda pollinatörer och för att inspirera dig att hjälpa till kommer vi inom kort att ha en fototävling som pågår under våren och sommaren på Bollnäs kommuns Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 maj 2022 kl. 15.41