Hög tid att ansöka om skolskjuts!

Har du barn i grundskolan eller gymnasiet? Alla elever behöver ansöka om skolskjuts inför det nya läsåret! Senast 31 maj behöver vi ha din ansökan.

Ansök om resa för ditt barn som går i:

  • förskoleklass och grundskola - ålder 6 - 15 år (skolskjuts)
  • gymnasieskola (elevresa)
  • nattis - (taxiresor mellan fritidshem och nattis)

Du behöver ansöka varje år

Alla elever behöver ansöka om skolskjuts inför varje nytt läsår oavsett vilken typ av skolskjuts eleven haft tidigare. Ingen får skolskjuts automatiskt.

Du som har kortet "Ung i Bollnäs” behöver inte ansöka om skolskjuts

De elever som har fått kortet "Ung i Bollnäs" av oss behöver inte ansöka om skolskjuts om de kan resa med kortet till skolan. Elever som redan har kortet ska använda samma kort som de fått tidigare. Ung i Bollnäs delas ut till elever som går i årskurs 6 och fram till den 30 juni det år eleven fyller 19 år. Det kortet ska också användas för resor till och från skolan inom Bollnäs kommun. Kortet fungerar inom hela Bollnäs och Ovanåkers kommun Ung i Bollnäs gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, dygnet runt med X-trafiks bussar och X-tåg inom både Bollnäs kommun och Ovanåkers kommun. Kortet skickas ut till alla som börjar åk 6 under augusti innan skolan börjar.

Spara ditt nuvarande busskort!

Du kommer att behöva använda samma kort som du åkt till och från skolan med det här läsåret. Vi gör så att det fungerar igen efter sommarlovet.

Vem kan ansöka om skolskjuts?

Du som vårdnadshavare ansöker om skolskjuts till ditt barn som går i förskoleklass och grundskola (ålder 6 - 15 år) eller elevresa för ditt barn som går i gymnasieskola (myndig elev ansöker själv). Du som vårdnadshavare kan även ansöka om resor för ditt barn mellan fritidshem och nattis

Ansök enkelt digitalt!

Vi har en smidig e-tjänst så slipper du fylla i en pappersblankett!
E-tjänsten: Resor - Ansök om skolskjuts och elevresa 2023/2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föredrar du en pappersblankett?

Blanketten för ansökan om skolskjuts och elevresa finns att ladda hem i e-tjänsten Resor - Ansök om skolskjuts och elevresa 2023/2024 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om skolskjuts

På bollnas.se kan läsa mer om skolskjuts och vad du ska göra om du tappat bort kortet eller om det gått sönder.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 12.54