Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
  • Bannerbild kulturhuset 800x220px
 

Förvandlingen

Teater
forvandlingen16.9-1420x799
Datum: den 29 januari 2020 19:00

Kulturhuset
Stora scenen. (Föreställningens format är intimt och publiken sitter också på scenen)
 
Biljetter: 150 kr. Pensionär och Studerande 100 kr. Pris inkl. serviceavgift.
Fri entré för skolungdom upp till 19 år, biljett erfordras och hämtas i Kulturhusets reception. 
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: måndag 9-17, tisdag - torsdag 8-17, fredag 8-16 samt lördag 10-14.
Biljettkassa öppnar också alltid en timme innan konsertens början.

Arrangör: Kulturhuset Bollnäs och Folkteatern Gävleborg
 

När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt. Med de orden börjar Franz Kafka sin klassiska berättelse om familjen Samsas olyckliga öde. Vad har egentligen hänt med Gregor? Vad har han blivit och varför? Och vad händer med mig när de i min närhet förvandlas till något jag inte längre känner igen?

När Förvandlingen blir teater möter vi just en förvandling, brutal och omedelbar. Men också en olycksdrabbad familj som försöker skapa ordning i all den oreda som förvandlingen orsakar. Gregors öde kan tyckas absurt i det plötsliga och oåterkalleliga format som Kafka givit det. Men är inte världen och livet fullt av omedelbara, och till synes slutgiltiga förvandlingar? I Folkteaterns uppsättning av Förvandlingen skapas en teaterlek av metamorfoser där vi med hjälp av Kafkas humor och svärta för ett kort ögonblick, och ändå kanske för evigt, får lov att bli en annan.

 

‘Vad har hänt med mig? Det var ingen dröm.’

Att tillsammans med publiken få undersöka och uppleva Förvandlingen av Franz Kafka känns spännande. Förhoppningsvis kommer vi att stå lika förbluffade som Kafka själv sägs ha gjort, inför hans berättelse, fylld av humor och svärta. Vad är det egentligen som har hänt med mig? Vem blir jag när du förändras? Hur är det att vara du?

/Anna Pareto

Medverkande

Niki Gunke Stangertz

Björn Johansson

Victor Ström

Cecilia Wernesten

 

Musik           

Görgen Antonsson

Ljusdesign

Johan Sundén

 

 

 

Alla datum


  • den 29 januari 2020 19:00