Skärpta allmänna råd i Gävleborg för att minska smittspridningen av covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
  • Bannerbild kulturhuset 800x220px
 

Isabella Lundgren - Tolkar Dylan - SLUTSÅLT!

Musik
isabella-FOTO-HASSE_LINDE2N
Datum: den 8 september 2020 19:30

Plats: Kulturhuset Bollnäs

Konserten med Isabella Lundgren flyttas till den 8 september

Arrangören, artist och band har gemensamt beslutat att flytta fram konserten som skulle ha ägt rum den 7 april. Detta är ett beslut taget med hänsyn till de rådande omständigheterna, där vi alla behöver hjälpas åt att ta ett samhällsansvar för att minska spridningen av coronaviruset.

NYTT DATUM — 8 september kl 19.30, förband från kl 19.00

 Köpt biljett gäller det nya datumet. Du behöver inte göra annat än att boka in det nya datumet i kalendern.

-------------------

Kulturhuset
Peter Stormaresalen, onumrerat
Serveringen öppnar senast 19.00
 
Biljetter: 180 kr, Medlemmar i Bollnäs Jazz Club 140 kr, Studerande 40 kr. Pris inkl. serviceavgift. 
  
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: måndag - fredag 10-15, lördag - söndag stängt
Biljettkassa öppnar också alltid en timme innan konsertens början.
 
Arrangör: Kulturhuset Bollnäs i samarbete med Bollnäs Jazz Club
 

Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Den unga sångerskan med den gamla rösten. Som 18-åring lämnade Isabella Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. Landade hårt, reste sig igen. En röst som sett botten av glaset och toppen av världen. En röst som skrattat genom natten med fingrarna i en främlings hår. En röst som kastat bort allt och tvingats möta sin blick i spegeln morgonen efter. En röst som känt kärlek. En röst som sett hat. (citat Anton Annersand)

Isabella Lundgren har släppt tre kritikerrosade album i Sverige och fyra i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har Isabella tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet. Hon är krönikör i Sveriges Jazzradio och gjorde ett uppmärksammat sommarprat i P1 2016 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

Nu är Isabella Lundgren aktuell det kritikerrosade albumet Out of the Bell Jar (2019) där hon tolkar Bob Dylan.

– Den första av hans skivor jag köpte var ”The times they are a changing”, och jag köpte den av den enkla anledningen att den första mannen jag älskade, älskade Dylan. Min plan var att lära mig alla långa låttexter utantill och sedan lite nonchalant, droppa ett citat här och där när vi passerade varandra i skolkorridorerna, berättar Isabella.

Till min stora förvåning, när jag satte mig framför skivspelaren och tryckte på play den där första gången, var mannen jag älskade den sista jag tänkte på. Jag blev förtrollad, överväldigad och uppslukad av musiken jag hörde. Stora ord jag inte förstod, namn jag aldrig hört, toner som resonerade så klart med min själ att jag för en stund upplevde att jag lämnade jordens yta.

– Det Robert Zimmerman gett mig och som jag nu vill ge dig, är nyfikenheten. Att möta livet med öppna ögon, öppna öron och en helig vilja att upptäcka och söka, i stjärnorna, i böckerna, i skivorna, i andras ögon, men framförallt, i din egen förtappade själ.

Efter den slutsålda releasekonserten på Södra Teatern i Stockholm skriver magasinet LIRA:

Lundgrens take på Bob Dylans ”Blowin’ in the wind” är emblematisk för hennes spännvidd som artist, från det nära, sköra i den ensamma rösten till det råa svänget i polyfon samklang och Södran älskar henne från första utandning.

Under 2020 gör Isabella Lundgren en rad turnéstopp i Sverige där hon kommer att framföra sina tolkningar och berätta sina berättelser. Men sig har hon som vanligt sina vapendrgare Carl Bagge, piano, Niklas Fernqvist, bas, och Daniel Fredirkssson, trummor, för den här produktionen utökat med Daniel Migdal, fiol.

 

 

Telefon
0278-255 77
E-post
kulturhuset@bollnas.se

 

Alla datum


  • den 8 september 2020 19:30