Folkfredag

Musik
Datum: den 4 Maj 2018 19:30

Fredag 4 maj 19.30
Peter Stormaresalen
DreamTeam/Feltryck spelar från 19.00 
Paus
Servering
Längd ca 3 tim
 
Biljetter: 150 kr. Studerande 50 kr. Priser inkl. serviceavgift.
Fri entré för skolungdom upp till 19 år.
 
kopbiljettknapp5
 
Du kan även köpa dina biljetter i Kulturhusets reception, öppettider: måndag 9-17, tisdag-fredag 8-17.
Biljettkassa öppnar också alltid en timme innan konsertens början.

Arrangör: Kulturenheten Bollnäs Kommun
 

Ahlberg, Ek & Roswall
Ahlberg, Ek & Roswall är aktuella med sitt fjärde album. Med det ger de sig ut på en skivsläppsturné som bjuder på en upplevelse utöver det vanliga, för både den dansande och den lyssnande publiken. Skivan innehåller låtar från gruppens dansrepertoar och med den är de tillbaka där de en gång började, vid dansgolvet. Det var nämligen när Emma gästade Daniel och Niklas på dansspelningar med Ranarim som trion föddes.
AER har etablerats som en av de främsta folkmusikgrupperna i Sverige, blev 2016 utsedda till Årets Grupp vid Folk- & Världsmusikgalan, och har rönt stora framgångar världen över.
Förutom kritikerrosade konserter och album har AER hyllats för sitt oemotståndliga sväng till dans och flitigt anlitats som dansmusiker i samband med konserter, festivalframträdanden och workshops.

Emma Ahlberg Ek, femsträngad fiol
Daniel Ek, harpgitarr,
Niklas Roswall, nyckelharpa och moraharpa

Bollnäsbygdens Spelmanslag
Bollnäsbygdens Spelmanslag bildades 1949. Detta gör laget till Hälsinglands äldsta spelmanslag. Laget brukar även omtalas som Sveriges största. Bollnäsbygdens Spelmanslag är idag ett begrepp i hela landet. Laget har gjort två CD-skivor. Den första, “Så länge fingrarna rör sig,” gjordes till 50-årsjubileet 1999 och den andra “Så länge fötterna rör sig,” släpptes 2005. skivorna har sålt över hela Norden och har på många sätt kommit att bli stilbildande inom genren ”spelmanslag”.
Inom laget har det genom åren bildats en lång rad av fria grupper. Många med s k traditionellt spel men även ett flertal experimentella och nyskapande grupper.
Under de senaste åren har laget blivit ett av Sveriges mest anlitade spelmanslag.

 

 

Alla datum


  • den 4 Maj 2018 19:30