Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Upplev sommaren
i Bollnäs kommun
Inget vaccin får gå
till spillo!
Prioriterade grupper erbjuds att
ställa sig i kö för eventuellt
överblivna vaccindoser.
Samlad information
om Covid-19
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Under kommande vecka besöks Bollnäs kommun av en tysk delegation från kommunen Haldensleben i delstaten Sachsen-Anhalt. Tre kommunala tjänstemän och fyra lärlingar kommer till Bollnäs för att få en djupare inblick i hur kommunen arbetar med frågor som arbetsmarknad, integration, näringsliv- och utveckling samt personal- och rekrytering.

De fyra lärlingarna, som går ett treårigt teoretiskt och praktiskt lärlingsprogram i den tyska kommunen kommer senare mycket troligt att få en anställning inom administration i Haldensleben. Lärlingarna kommer under två veckor jobbskugga och följa olika tjänstemän inom kommunens enheter. Nästan alla förvaltningar och ett bolag i Bollnäs kommer att få bekanta sig med de tyska besökarna under kommande veckor.

Besöket utförs inom ramen för EU-programmet Erasmus + vilket bidrar till kompetensutveckling för elever och anställda. Genom att besöka varandras arbetsplatser samt diskutera och jämföra sina respektive arbetsuppgifter och yrkesroller ökar kompetensen.

Senare i oktober kommer två anställda på Arbetsmarknadsenheten (AME), Bollnäs kommun att göra ett liknande studiebesök i Tyskland.

AME: s projektsamordnare Emma Göllas och Peter Wåglund planerar och samordnar besöken för Bollnäs kommuns del.

IMG 6871

På bilden syns Manuela Brasch (kompetensutveckling och personal), Danny Schonscheck (näringsliv och infrastruktur) samt Christoph Heimel (integration och arbetsmarknad), Niklas Zimmerman, Christin Müller, Andy Chwalisz, Marie-Louise Müller, Emma Göllas och Peter Wåglund.