Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Följ med i projektet Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs

Idag hälsades McDonald´s välkommen till Bollnäs. Kommunalråden Marie Centerwall och Benny Engberg samt Åsa Äng Eriksson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden träffade representanter från McDonald´s för ett symboliskt första spadtag för byggnationen av restaurangen som beräknas öppna i november.

- Att McDonald´s etablerar sig i här är ytterligare en viktig pusselbit som positionerar Bollnäs som en stad med stor tillväxt. Det skapar dessutom nya arbetstillfällen och instegsjobb för ungdomar vilket är otroligt värdefullt, säger Marie Centerwall.

McDonald´s har kommit en bit på väg i byggnationen av restaurangen. På stadshusparkeringen råder full aktivitet. I det inhägnade området finns byggmaterial och stora grävmaskiner. Det går lätt att se var restaurangen ska stå eftersom förberedelserna inför gjutningen av plattan har kommit långt. När restaurangen i Bollnäs är klar kommer det att finnas cirka 100 sittplatser inomhus, inomhuslek för barn och laddare för elbilar.

- Bollnäs ligger bra till i mitten av ett stort marknadsområde som nås av många människor och platsen för den nya restaurangen blir invid stadens centrum, direkt intill Riksväg 83, Fjällvägen. Detta är en bra och spännande etablering för oss och vi är övertygade om att vi kommer att lyckas väl där, säger Andreas Larsson, etableringschef McDonald´s i Sverige.

- Det är sällan vi får ett så fint läge att bygga på. Jag tänker främst på närheten till centrum, den vackra miljön med utsikt över Vågen och så all trafik som passerar, säger Per Widmark, McDonald´s byggchef.

 Symboliskt spadtag för McDonald´s

Exempel ext webb

Så här kommer restaurangen se ut när den är klar.