Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Under slutet av april och början på maj kommer Kulturhuset i Bollnäs sända sex olika konserter med namnkunniga och folkkära Hälsinge-musiker från sin stora scen i ett nytt format - livekonserter som sänds på nätet.

- Vi vill använda kulturens kraft för att sprida hopp, värme och tillförsikt, att musiken ska få fortsätta bidra till sammanhang och gemenskap i en svår tid, säger Kulturhusets producent Emil Westberg.

Verksamheten på Kulturhuset är p.g.a. Corona-pandemin i dagsläget kraftigt begränsad och alla vårens offentliga evenemang är inställda eller framflyttade. Hälsingland Live blir ett sätt för Bollnäs kommuns Kulturenhet att fortsätta förverkliga sitt uppdrag, att förse Hälsingarna med spännande och hög-kvalitativa kulturupplevelser!

- Detta är ju en ny grej för alla involverade, att producera och konsumera kultur på det här sättet är nytt både för musiker, arrangörer och för publiken, säger Emil Westberg. Konserterna kommer sändas en i taget på en speciellt framtagen play-tjänst och det är gratis för alla som vill titta. Först ut är Östen med Resten, tisdagen den 28 april kl 19.30.

Programmet och de medverkande spänner över många genrer och har rötter över hela Hälsingland.

De medverkande artisterna är:

Tisdag 28 april kl 19.30 - Östen med Resten
Torsdag 30 april kl 19.30 - Lena Jonsson Trio
Tisdag 5 maj kl 19.30 - Pär Engman
Torsdag 7 maj kl 19.30 - Kristin West, Erik Rydvall & Ale Möller
Tisdag 12 maj kl 19.30 - Anna Sahlene & Blues Transfusion
Torsdag 14 maj kl 19.30 - Per Persson & Nya Packet

Målgruppen för projektet är alla invånare i Hälsingland men särskilt fokus läggs på att nå ut till äldre och de som i dagsläget lever ofrivilligt isolerade. Genom dialog med kommunernas äldreomsorg och hemtjänst och de kommunala bostadsbolagen hoppas man kunna tillgängliggöra konserterna för så många som möjligt ur denna målgrupp.

- Det är viktigt för oss att det blir en konsertupplevelse som många uppskattar och har möjlighet att ta del av. Därför för vi en tajt dialog med verksamheterna för att nå ut till så många som möjligt som av olika anledningar är tvungna att hålla sig hemma och inte får träffa sina anhöriga, säger Emil Westberg.

Projektet Hälsingland Live arrangeras av Kulturenheten, Bollnäs kommun med stöd av Bollnäs Bostäder, Bollnäs Energi, AEFAB, Ljusdalshem, Studieförbundet Bilda och Hälsinglands Sparbank.

HalsinglandLive Fb Header 820x312px

Har du frågor? Kontakta:
Emil Westberg
Producent Kulturhuset Bollnäs
073-275 46 86
emil.westberg@bollnas.se