Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

 

I tider av ofrivillig isolering och begränsade möjligheter att besöka kulturevenemang för Hälsingland Live oss samman!

Under vårens och pandemins kulm satsade Kulturhuset i Bollnäs stort och lanserade streaming-succén Hälsingland Live som med flera av Hälsinglands mest framstående musiker och artister nådde ut till 90.000 tittare på 6 konserter. Som en forsande bäck hittar Kulturlivet konstant nya vägar och vi på Kulturhuset Bollnäs och Söderhamns kommuns kulturavdelning är ofantligt stolta att nu kunna lansera en fortsatt satsning och utveckling av Hälsingland Live.

- Samarbetet inleddes med den unika sändningen av Världsarvsjazzen i somras och att gemensamt köra succétåget Hälsingland Live in i framtiden känns lika självklart som spännande, säger Malin Rönström, kulturansvarig på Söderhamns kommun.

Kulturhuset producent Emil Westberg fyller i:
- Det känns otroligt bra att kunna erbjuda unika och högkvalitativa kulturupplevelser till de som också fortsättningsvis inte bör eller inte känner sig bekväma med att besöka offentliga evenemang. På det här sättet erbjuder vi kulturupplevelser till alla!

Höstens upplaga av Hälsingland Live innehåller flera nyheter. Konsterna kommer sändas på halsinglandlive.com från unika och särskilt utvalda platser runt om i Hälsingland och framföras av folkkära och namnkunniga svenska artister och musiker. Först ut är Louise Hoffsten som redan nu på lördag sänder live från Kulturhusets stora scen. Det kommer även gå att köpa fysiska biljetter till konserterna som kommer anordnas på ett så smittsäkert sätt det bara är möjligt.

- Att ta in publik på konserterna är något som även förhöjer upplevelsen för de som strömmar konserten. Stämningen i rummet, som också går genom rutan, blir mycket mer naturlig och avslappnad och i kombination med en förstklassig bildproduktion vågar vi lova att dessa konserter kommer hålla hösta kvalité, säger Emil Westberg

Konserterna strömmas live på halsinglandlive.com

De två första konserterna som sänds är:

Louise Hoffsten
Live från Kulturhuset i Bollnäs - 12 september kl 19.30

Conny Bloom
Live från Söderhamns Teater – 25 september kl 20.00

 

Har du frågor? Kontakta:

Emil Westberg
Producent Kulturhuset Bollnäs
073-275 46 86
emil.westberg@bollnas.se

 

Dela på Facebook