Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!
Har du frågor om Covid-19?
Hitta företag och föreningar som erbjuder utökad service med anledning av covid-19!

I dag beslutade barn- och utbildningsnämnden att ge en ökad valfrihet åt vårdnadshavare till så kallade 15-timmarsbarn, alltså barn som går i allmän förskola eller vars föräldrar är arbetssökande eller föräldralediga.

Tidigare har det funnits ett beslut där de 15 timmarna har varit förlagda till tre timmar per dag, måndag till fredag. Från och med 1 januari 2021 kommer det att finnas ytterligare ett alternativ att välja mellan.

- Vi har sett ett behov av en ökad valfrihet hos de som har sina barn på förskola 15 timmar i veckan. Därför är vi mycket glada att nu kunna erbjuda ytterligare ett alternativ, säger Åsa Äng Eriksson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

De två alternativ som det kommer gå att välja mellan från och med 1 januari 2021 är:

  • 3 timmar per dag / 5 dagar i veckan (måndag-fredag).
  • 5 timmar per dag / 3 dagar i veckan (tisdag, onsdag och torsdag).

De barn som kommer att gå i förskola 5 timmar per dag, tre dagar i veckan, kommer att äta lunch tillsammans med de andra barnen. Finansiering kommer att ske genom kommunens arbete för minskat matsvinn. För att se hur det nya alternativet har fungerat kommer barn- och utbildningsnämnden att göra en uppföljning i december 2021.

Dela på Facebook