Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Den här veckan har första steget mot en öppning av samhället äntligen inletts. Det innebär att kommunala verksamheter som tidigare hållit stängt nu kan öppna utifrån pandemilagens, det lokala smittläget och anläggningsspecifika förutsättningar.
En mängd aktiviteter, inte minst utomhus kan genomföras till mångas glädje.

Våra lokala covid-anpassningar i våra verksamheter på bollnas.se.


Smittspridningen fortsätter att gå nedåt i hela länet. Av alla som testar sig så får endast 3,4% positivt provsvar. När smittspridningen var som högst, under vecka 9 låg siffran på hela 18%. I Bollnäs kommun ligger siffran på 3,8%. Det är dock fortsatt viktigt att vi alla följer de nationella rekommendationerna genom att:

 • Fortsätta hålla avstånd
 • Bara träffa personer i din närmaste krets
 • Undvika trängsel
 • Jobbar hemifrån om du har möjlighet
 • Stannar hemma vid minsta symptom
 • Testar dig vid symptom

Pandemin är inte över och smittspridningen lurar bakom hörnet om vi är oförsiktiga.

Massvaccinationerna fortsätter i sommar
I länet har 186 000 doser vaccin getts och smittspridningen sjunker i alla åldersgrupper men en mycket tydlig minskning kan ses i åldersgruppen 50 år och uppåt. En glädjande effekt av vaccinationen. Nu har drygt hälften av alla över 18 år i hela länet fått sin första dos.

Under nästa vecka kommer vi påbörja en lokal kampanj för personer som har svårt att boka vaccination eller behöver hjälp med språktolk vid bokningen av vaccination.

Det kommer att ske genom ett samarbete mellan bland annat Bollnäs bostäder, Flyktingverksamheten, Hälsinglands utbildningsförbund, olika trosförsamlingar med flera. Utöver personlig och riktad information kommer man att kunna ringa in och få hjälp på sina egna språk, bland annat somaliska, arabiska, tigrinja, dari och persiska och svenska. Mer information om detta kommer nästa vecka.

Regionen meddelar att massvaccinationerna fortsätter i samma takt hela sommaren. Allt vaccin som levereras till länet ska ges till invånarna utan fördröjning. Gävleborg ligger fortfarande i toppen över flest antal vaccinerade i hela landet. Ta chansen när det är din tur!

Studenten, midsommar och sommarkalas närmar sig
Vet du vad som gäller vid privata fester? Hur många som får samlas? Vi har samlat några vanliga frågor och svar som finns att läsa på bollnas.se.

Tack för att du tar ansvar och fortsätter följa de nationella rekommendationerna.


Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Nu har vi äntligen kunnat påbörja öppningen av samhället, det känns fantastiskt! Smittan har minskat ytterligare i alla åldersgrupper och allt tyder på att det kommer att fortsätta så, MEN det förutsätter att fortsätter följa rekommendationerna. Fler blir vaccinerade varje vecka, trycket på sjukvården har minskat ytterligare och sommaren är här! Fortsätter vi att anstränga oss kommer nästa öppningsfas om en månad. Väldigt få över 50 blir allvarligt sjuka men tänk på att personer mellan 18 - 40 år ännu inte har fått sitt vaccin. Även om du fått vaccin kan du smittas och kan då smitta andra, rekommendationerna gäller därför även dig. Det kommer signaler om att äldre personer som fått sina två doser slarvar, gör inte det!

13 personer är idag inlagda på sjukhus varav 2 på IVA, färre än förra veckan. Det är främst personer i yrkesaktiv ålder, och många blir tyvärr väldigt sjuka. Det här är en mycket allvarlig sjukdom, tänk på det, alltid!

Det ljusnar mer och mer, ju bättre vi sköter oss desto fortare går det:

 • Håll avstånd – alltid, Covid sprids främst som droppsmitta i närkontakt!
 • Arbeta hemma om du kan
 • Kan du inte arbeta hemifrån, undvik nära kontakter så långt som möjligt
 • Handla helst ensam!
 • Träffa bara de vi vanligtvis umgås med.
 • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provkapaciteten är god
 • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
 • Tvätta händerna ofta och noga.

  Det gör fortfarande skillnad i all sin enkelhet!