Bollnäs kommun följer myndigheternas råd och riktlinjer gällande covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00,
Pingstkyrkan i Bollnäs
Samlad information
om Covid-19
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Årstiden är ljus och även smittläget! I Bollnäs kommun har endast 1 person testat positivt denna vecka. En fantastisk bra start på sommaren.

Det finns dock ett orosmoln, ett fall av den nya virusvarianten Delta har nu upptäckts i länet. Varianten tycks vara mer smittsam. Alla prover screenas för varianter vilket gör att det kan upptäckas snabbt. Fortsätt att följa rekommendationerna, vi bromsar spridningen under tiden som fler hinner bli vaccinerade. Två doser vaccin ”biter på” deltavarianten!

Vaccineringarna fortsätter
Vaccineringarna fortsätter att rulla på men på grund av lägre leveranser av vaccin har ingen ny grupp kunnat släppas på för bokning denna vecka. Regionen meddelar att personer som är 25 år förväntas kunna släppas på till bokningen nästa vecka. Folkhälsomyndigheten meddelade även att vaccination nu kommer erbjudas till unga från 16 år och uppåt. Tidigare var det 18 år. Regionen meddelade att planering för detta har påbörjats och kommer återkomma med mer information.

Vaccineringen kommer fortsätta rulla på under sommaren. Men för att vaccinationslogistiken ska gå ihop behövs volontärer. Har du möjlighet att ställa upp?
Anmäl dig till Länsstyrelsen som volontär i Bollnäs

Fira midsommar med ansvar
I morgon är det midsommarafton, en dag som i vanliga fall innebär stora släktkalas, middagar med vänner eller traditionsenligt firande med dans runt midsommarstången. Även om läget i kommunen ser bra ut vet vi att det kan vända fort. Vi behöver därför fortsätta träffas i mindre grupper, helst träffas utomhus och undvika trängsel. Tack för att du firar med ansvar!

Glad midsommar!

 

Information från Bollnäs kommun samt kommunala bolag och förbund

En uppmaning till dig från biträdande kommunchef Bosse Wallbäcks

Njut av midsommar och semester men fortsätt göra det ansvarsfullt, Covid lurar i vassen och bara väntar på att slå till om vi är oförsiktiga. Deltavarianten kryper närmare samtidigt som många fortfarande är ovaccinerade! Samhället har öppnat upp och snart kommer nästa steg.

Många som fått vaccin slarvar, visserligen blir man antagligen inte allvarligt sjuk men man kan smittas och kan då smitta andra. Detsamma gäller många ungdomar, fest, avslutningar och aktiviteter som främjar smittspridning.

Två personer är idag inlagda på sjukhus, varav en på IVA. Vi ska gemensamt kämpa för att det kan fortsätta så, Covid är en mycket allvarlig sjukdom, tänk på det, alltid!

Det ljusnar mer och mer, ju bättre vi sköter oss desto fortare går det:

  • Håll avstånd – alltid, Covid sprids främst som droppsmitta i närkontakt!
  • Arbeta hemma om du kan
  • Kan du inte arbeta hemifrån, undvik nära kontakter så långt som möjligt
  • Handla helst ensam!
  • Träffa bara de vi vanligtvis umgås med.
  • Stanna hemma om du är sjuk och ta ett covidtest, provkapaciteten är god
  • Undvik onödiga resor med tåg eller buss.
  • Tvätta händerna ofta och noga.

  Det gör fortfarande skillnad i all sin enkelhet!