Vill du bli en fritidskompis? Skicka in din intresseanmälan idag!
Vaccinera dig mot covid-19! Drop in varje onsdag mellan 15:00-19:00
Pingstkyrkan i Bollnäs
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

 

Bollnäs bokmässa är tillbaka! Lördag 9 oktober bjuder Bollnäs bibliotek på en glädjefylld bokfest i hjärtat av Hälsingland. Välkommen att träffa författare, illustratörer och utställare från regionen, lyssna på spännande föredrag – och njut av att befinna dig i berättelsens centrum.

– Vi är stolta över att kunna bjuda in till en heldag med ett brett program, där vi hoppas att både vuxna och barn ska hitta något intressant. En nyhet för årets bokmässa är att vi fyller hela kulturkvarteret med spännande programpunkter och utställare, säger Nina Holmqvist, programansvarig bibliotekarie på Bollnäs bibliotek.

Serieskapare och en prisvinnare från Arbrå
Dagen inleds med ett föredrag av serieskaparen Jan Berglin, känd för sina satirserier med stornästa figurer som kommenterar samtiden. Du har även chans att träffa Arbråförfattaren Thomas Tidholm som just tilldelats Aniarapriset för sin samlade produktion.

Studio Lord intar konsthallen
Utöver spännande författarsamtal kan du se en utställning och lyssna på ett föredrag med Studio Lord i Bollnäs konsthall. Där träffar du Gustaf Lord och Elin Hjulström Lord. Gustaf är aktuell som illustratör till Jens Lapidus barnbokserie Dillstaligan och Elin har bland annat illustrerat åt datorspelet Minecraft.

Barnens bokmässa
– Självklart är det här också en dag för barnen! På barnens del av bokmässa firar vi Ronja 40 år. Barnen får bland annat träffa Rövarbandet som bjuder på Dunder och brak i Rövarskogen och det blir även andra spännande överraskningar, säger Nina Holmqvist.

Skräck och spänning från trakten 
Några fler gäster är debutanten Lars Landgren, som skrivit skräckboken Ljusnan du mörka. Sedan blir det ett kärt återseende när deckarförfattaren Gabriella Ullberg Westin, som skrivit bokserien Morden i Hudiksvall, besöker oss igen. Hon var även med på bokmässan 2019.

Avslut med malört
Det blir ett rockigt avslut på bokmässan! Sista programpunkten är nämligen musik- och trädgårdsjournalisten Elin Unnes, alias The secret gardener. Hon kommer bland annat berätta om knäppa och inspirerande galenpannor inom odlingsvärlden och visa hur man gör Beska droppar på malört.

Bollnäs bokmässa genomförs med stöd av Region Gävleborg och arrangeras med hänsyn till eventuella restriktioner som kan gälla på grund av covid-19.

Se hela programmet och läs mer om Bollnäs bokmässa: bollnas.se/bokmassa