Är du intresserad av vad det innebär
att vara God man?
Anmäl dig till utbildning den 2 december
Mina sidor Vår självservice där du hittar blanketter och e-tjänster.
Logga in enkelt med bank-ID.
Bollnäs växer – häng med på Bollnäs resa in i framtiden!

Karlslunds äldreboende språkstödjande funktion inom vård och omsorg i Bollnäs kommun, har utsetts till årets arbetsplats i lokalt vård- och omsorgscollage Bollnäs-Ovanåker. Vård- och omsorgscollage (VOC) uppmärksammar arbetsplatser som genom sina handledare engagerat och professionellt handlett vårdelever under sin APL inom äldreomsorgen.

Karlslunds äldreboende uppmärksammades med diplom och blommor utav Eva Lahenkorva, ordförande i den lokala styrgruppen för VOC  Bollnäs-Ovanåker på arbetsplatsen.

Cecilia Jonsson, språksamordnare och Menedore Nzeyimana, handledare tog emot diplom och blommor.

Diplomutdelning VOC Fb link
Från vänster: Eva Lahenkorva. ordförande i den lokala styrgruppen för VOC  Bollnäs-Ovanåker, Cecilia Jonsson, språkutvecklare och Menedore Nzeyimana, handledare. 

- Det känns jättebra och kul att få ta emot priset för årets arbetsplats. Det visar att vi gör skillnad för eleverna säger Menedore som handleder vård och omsorgselever.
- Det känns som ett stort förtroende att få förvalta språkutvecklingen i Bollnäs kommun, något som gör kommunen till en attraktiv arbetsgivare. Det känns hedrande med denna utmärkelse säger Cecilia som arbetar som språksamordnare.

Karlslunds äldreboende får utmärkelsen Årets arbetsplats med motiveringen:
Vi delar ut priset till årets arbetsplats till Språkstödet i Bollnäs kommun. Att regelbundet när man som elev är ute på APL inom äldreomsorgen få träffa en oberoende handledare som vägleder i dokumentation och kommunikation men också kan handleda i situationer man upplevt som utmanande är otroligt värdefullt. Därför delar VOC Bollnäs- Ovanåker ut priset till årets arbetsplats till just den språkstödjande funktion på Karlslund som bistått vårdelever från VOC Bollnäs- Ovanåker under sin APL inom äldreomsorgen.

Även utmärkelsen Årets handledare har delats ut och gick till Maria Larsson som arbetar på neuropsyk, Humana i Bollnäs.

Stort grattis till utmärkelserna!

Om Vård- och omsorgscollege
Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan skolan, privata och offentliga arbetsgivare och fackförbundet som stöttar i frågor som gäller arbetsplats och anställning. Syftet är att säkerställa att vi har en bra utbildning. På Vård- och omsorgscollege diskuteras frågor som exempelvis arbetsplatslärande, handledare, arbets- och studiemiljö, utvecklingsmöjligheter, kompetens, inkludering och jämlikhet. Allt detta för att skapa förutsättningar för att få eleverna ska få jobb efter utbildningen, kunna utvecklas vidare på arbetsplatsen och vara en bra medarbetare för kollegor och brukare eller patienter.