Skärpta allmänna råd i Gävleborg för att minska smittspridningen av covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

Feriearbete under sommaren kan sökas av skolungdomar, hemmahörande i Bollnäs kommun, som är 16 år och inte har barnbidrag under sommaren samt de som är 17 år. Platserna lottas ut eftersom det brukar vara fler sökande än platser. I den mån det är möjligt kommer äldre sökande att prioriteras.

  • Hos oss finns främst feriearbete inom äldreomsorgen, men det brukar även finnas platser inom andra områden, t ex omsorgen om personer med funktionsnedsättning, förskola/fritids, skötsel av idrottsplatser, badplatser, parkskötsel och att arrangera aktiviteter för barn och andra ungdomar.
  • Arbetsplatserna är förlagda i hela Bollnäs kommun och fördelningen görs, i den mån det är möjligt, med hänsyn till boendeort och kommunikationer.
  • Arbetet är på totalt 60 timmar och arbetstiden kan vara förlagd antingen fyra timmar per dag i tre veckor eller sex timmar per dag i två veckor beroende på vad som passar arbetsplatsen bäst.

OBS!! Asylsökande ungdomar måste ha samordningsnummer samt tillståndet AT-UND (ett undantag från skyldigheten att ha arbetstillstånd).

Ansökningstiden brukar vara mellan mitten av februari och mitten av mars.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Susan Almé, Personalkontoret, via telefon 0278-251 21 eller e-post susan.alme@bollnas.se.

Dela på Facebook