Tisdag 10 april besöker arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) Bollnäs för att få insikt i hur Bollnäs kommun arbetar för att bidra till minskad arbetslöshet och effektivisering av nyanländas etablering i arbetslivet.

Besöket börjar med att Ylva Johannson beger sig till Navet, som är en mötesplats för unga mellan 16-24 år. Där välkomnas ministern av kommunstyrelseordförande Marie Centerwall, Socialdemokraterna i Bollnäs ordförande Shida Kinuka, representanter från verksamheten samt ungdomar. På plats får ministern en presentation om arbetet med Navet, vars mål är att arbeta för att i samverkan halvera ungdomsarbetslösheten till år 2020. Navet är ett samarbete mellan Bollnäs kommun, Arbetsmarknadsenheten, Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen Södra Hälsingland samt Hälsinglands Utbildningsförbund. Därefter följer en presentation om Bollnäs kommuns lyckade arbete med extratjänster.

På kvällen hålls ett öppet möte för allmänheten där arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, kommunstyrelseordförande Marie Centerwall och Socialdemokraterna i Bollnäs ordförande Shida Kinuka närvarar. Publiken får möjlighet att skriva frågor som i sin tur ställs av en moderator. Välkommen till Scandic klockan 18:30!