Bollnäs kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande Covid-19.
Mer information om coronaviruset i Bollnäs kommun.

Bollnäs – hjärtat av Hälsingland

Bollnäs, möjligheterna kommun, är en spännande kommun med stor potential. En småföretagarkommun i hjärtat av Hälsingland med strategiskt bra läge och goda kommunikationer med bil, buss och tåg inom regionen och till Stockholm, Mälardalen och Arlanda. Bollnäs sjuder av liv och framåtanda, med en ökande befolkning som idag uppgår till drygt 27 000 personer. Området är en delregional tillväxtregion.

Här erbjuds inte bara goda förhållanden för företagsutveckling, utan även ett rikt liv med starkt föreningsliv och närhet till natur och kultur.

Idag finns cirka 3100 företag av olika storlek och i olika branscher i Bollnäs och nyetableringarna fortsätter att öka med drygt 100 företag per år. Basnäringarna i området är industri, jord och skog samt besöksnäringen som har en allt mer betydande roll. Stor del av näringslivet finns även inom vård och omsorg samt handel och kommunikation.

 

Vi underlättar din etablering
Vi på Näringslivs- och utvecklingskontoret erbjuder kvalificerad och kostnadsfri service för dig som planerar att etablera företag i Bollnäs kommun. Vi hjälper även befintliga företag att expandera.