Kommunala Aktivitetsansvaret (KAA)

Är du mellan 16 och 20 år och inte går i skolan? Du kanske vill ändra på det? Vi kan hjälpa dig komma i gång!

Välkommen att kontakta oss som jobbar inom det kommunala aktivitetsansvaret, KAA. Tillsammans hittar vi något meningsfullt att göra om dagarna. Vi lägger upp en plan framåt utifrån dina behov och önskemål.

Du kan kontakta oss genom att sms:a, ringa, skicka e-post eller använda vår e-tjänst där du fyller i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Om du känner någon som behöver stöd från oss kan du också använda e-tjänsten.

Utbildning

Vill du börja plugga eller ta upp dina studier igen? Vi kan hjälpa dig boka ett möte med en studievägledare eller hjälpa dig med din ansökning till skolan.

Jobb och praktik

Vi kan till exempel hjälpa dig med ditt CV för att öka chansen för att få ett jobb eller praktik. Vi kan även hjälpa dig i kontakten med eventuella praktikplatser.

Motiverande insatser

Hos oss får du träffa en arbetsmarknadskonsulent i en lugn och trivsam miljö. Vi erbjuder samtal och olika aktiviteter, individuellt eller i grupp som känns meningsfulla för dig.

Ung Nu Gävleborg

Just nu har vi ett projekt för ungdomar mellan 16-24 år som syftar till att närma sig studier och arbetsmarknaden. Läs mer om Ung Nu Gävleborg eller kontakta oss.

Du som är mellan 16-20 år och folkbokförda i Bollnäs kommun och som:

  • Inte genomfört utbildning i gymnasieskola, anpassad gymnasieskola eller motsvarande utbildning.
  • Inte har gymnasieexamen (studiebevis är inte examen) eller anpassad gymnasieskolebevis.
  • Inte har fullföljt utbildning som motsvarar gymnasie- eller anpassad gymnasieskola med godkänt resultat (exempelvis Folkhögskola allmän kurs).

Alla kommuner har enligt skollagen ett aktivitetsansvar för ungdomar som inte har fullföljt eller påbörjat sin gymnasieutbildning och som inte fyllt 20 år.

Inom det kommunala aktivitetsansvaret arbetar vi på olika sätt för att hitta ungdomar som är mellan 16-20 år som varken studerar, jobbar eller gör praktik. Vi kontaktar vårdnadshavare och ungdomen själv för att sen planera in ett första möte.

Vårt uppdrag är att motivera ungdomen till att återuppta gymnasiestudier. Vägen dit ser olika ut, därför erbjuder vi individuella samtal för att ta fram en handlingsplan med aktiviteter som passar just den ungdomen.

En handlingsplan kan innehålla exempelvis besök hos studie- och yrkesvägledare, studiebesök samt information om arbetsmarknaden; exempelvis hur man söker arbete, praktik och friskvård.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 oktober 2024 kl. 13.03

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: