Extra stor risk för översvämning av årets vårflod

Du som är fastighetsägare har ansvaret att skydda din egendom mot översvämning och det kan därför vara dags att se över din beredskap.

När vårsolen värmer stiger också vattennivåerna i våra vattendrag. Vinterns stora nederbörd både i länet och resten av landet gör risken för höga flöden extra stor.

Individens ansvar

Du som är fastighetsägare har ansvaret att skydda din egendom mot översvämning och det kan därför vara dags att se över din beredskap för översvämning. Det finns många saker som du kan göra för att så långt som möjligt förebygga skador till följd av översvämning.

krisinformation.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en checklista för förberedelse vid risk för översvämning.

I en film från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se hur du kan skydda ditt hus vid översvämning.

Samhällets ansvar

Samhällets resurser används i första hand till att skydda samhällsviktig verksamhet. Det innebär bland annat att räddningstjänsten prioriterar uppdrag som skyddar liv och hälsa i händelse av en översvämning.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 mars 2024 kl. 11.00