Nya måltidsalternativ och möjlighet till öppen mötesplats för boende i Ringshög

Den sista maj stänger restaurangen i Ringshög som drivits i kommunal regi. Vi öppnar där med upp möjligheten för någon ny aktör att fortsätta bedriva verksamhet i lokalerna.

Bollnäs kommun har under många år bedrivit restaurang i Ringshög, Rengsjö där många äldre bor. Restaurangen är även en uppskattad mötesplats för boende i området.

Vi har under ett flertal år haft för få besökande matgäster i restaurangen vilket gör att vi i dagens ekonomiska läge inte längre kan motivera att hålla restaurangen öppen. Den sista maj stänger restaurangen i kommunal regi. Vi öppnar där med upp möjligheten för någon ny aktör att fortsätta bedriva verksamhet i lokalerna.

Vi har en öppen dialog med anhörigföreningen i Ringshög kring restaurangen som mötesplats, vilket är en viktig del både för kommunen och Rengsjöborna. Här arbetar vi tillsammans för att se över vilka möjligheter som finns att möjliggöra en öppen mötesplats.

De boende i området kan, utifrån behov och biståndsbeslut, fortfarande erbjudas färdiglagade måltider men nu i form av kylda matlådor som levereras hem. Personer som fått matlådor beviljat kommer ha större valmöjlighet med fler rätter att välja mellan vilket ger en mer flexibel måltidsupplevelse. Att erbjuda kylda matlådorna inom hemtjänsten är ett beslut från Kommunfullmäktige.

Mer om Mat inom äldreomsorgen

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 mars 2024 kl. 08.29