April april - vi kommer inte att bygga parkeringsplatser i Vågen!

Idag har vi publicerat ett inlägg på Facebook om att vi ska fylla och asfaltera en del av Vågen för att bygga 170 nya centrumnära parkeringsplatser. Det stämmer alltså inte utan är ett aprilskämt.

Vi storsatsar på fler centrumnära parkeringar! Efter att fått in många synpunkter genom åren om att det är för få parkeringsplatser i centrum kan vi berätta att vi beslutat att bygga 170 nya parkeringsplatser ett stenkast från centrum! I samband med att stadshusrondellen byggs kommer vi, i ett första steg, att låta fylla och asfaltera en del av Vågen, i anslutning till rastplatsen, för att anlägga en parkeringsplats med 24-timmarsparkering. Totalt blir det 170 nya parkeringsplatser med möjlighet för 16 laddstationer för elbilar. Om ytterligare behov uppstår kan vi komma att fylla ut större delen av sjön. Parkeringens placering är också en viktig del i vår inflyttningsstrategi då den tillgängliggör och synliggör vårt rekreationsområde Långnäs för turister och förbipasserande.

Att sjön blir något mindre till ytan är även positivt ur den aspekten att det minskar risken för övergödning, då vår förhoppning är att färre änder ska vistas i Vågen i och med den ökade trafiken. Vi räknar även med att den nya parkeringen möjliggör för ökad handel i centrum. När parkeringen står klar kommer stadshusparkeringen vara reserverad för stadshusets anställda vardagar mellan 07:30 och 17:30. Projektet finansieras av Svenska centrumhandelsfonden och Bollnäs kommun.

– Det här har varit en svår nöt att knäcka eftersom markytan nära centrum är begränsad. Att anlägga delar av sjön Vågen är därför en mycket smart lösning för att tillmötesgå invånarnas krav på fler parkeringsplatser i centrum. Parkeringen kommer att sitta som en smäck på Vågens vattenspegel. Personligen ser jag fram emot att slippa snurra runt och leta en parkeringsplats på mornarna, säger Tony Stark, infrastrukturstrateg på Bollnäs kommun.

Observera att bilden är en AI-genererad exempelbild. Läs mer på bollnas.se där vi kommer informera löpande om projektet.

Bakgrunden till skämtet är att vi genom åren fått in många synpunkter på vår Facebooksida om att det finns för få parkeringsplatser i centrum.

- I takt med att vi byggt fler centrumnära parkeringar upplever vi att färre klagar. Däremot märker vi att våra följare ofta driver med varandra på vår Facebooksida och skämtsamt klagar på bristen på parkeringar. Vi som administrerar Bollnäs kommuns Faceboksida har pratat om det här aprilskämtet i flera år. Nu tyckte vi att det var rätt läge då frågan inte längre är lika känslig, säger Johanna Svensson, tf. kommunikationschef.

Vi har närmare 1.400 allmänna parkeringar i Bollnäs centrum varav merparten är avgiftsfria. På sidan Parkering kan du läsa mer om var du kan ställa bilen.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 april 2024 kl. 11.24