Bollnäs kommuns hållbarhetspris 2023 tilldelas Röda Korset Bollnäs

Bollnäs kommuns hållbarhetspris delas ut till en person, organisation, förening eller annan verksamhet som under året har haft fokus på hållbarhet samt bidragit med kunskap eller inspiration för att flera ska kunna göra hållbara val i sin vardag.

Totalt presenterades nio nomineringar för kommunstyrelsens arbetsutskott som nu har valt en vinnare.

Vinnare 2023

Röda Korset Second hand Bollnäs tilldelas Bollnäs kommuns hållbarhetspris 2023 med följande motivering:

Röda Korset Bollnäs tilldelas kommunens Hållbarhetspris 2023 för sina bidragande insatser till en mer hållbar värld!

Genom att samla in drygt 100 ton material årligen, som annars kan komma att hamna i soporna, skapar de ett mer hållbart samhälle. Förutom att Röda Korset skänker pengar till krisdrabbade områden i världen, gör de det också möjligt för konsumenter med små medel att kunna köpa nödvändigheter till ett lägre pris.

Genom Röda Korsets arbete med att motverka ensamhet, skapa arbetsmöjligheter och erbjuda praktikplatser till människor långt från arbetsmarknaden, bidrar de till att skapa en känsla av meningsfullhet och gemenskap.

Röda Korset i Bollnäs är ett inspirerande exempel på hur lokalt engagemang kan skapa positiv förändring både för social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

Pris och prisutdelning lördag 27 april

Prisutdelningen sker lördag 27 april, under arrangemanget Hållbarhetsveckan på Brotorget cirka kl. 12.15.

Varmt välkommen!

Årets hållbarhetspris är skapat av Alfons Olsson

Alfons Olsson är 21 år och bor i Bollnäs. Han gillar konst i alla dess slag och driver en enskild firma med fokus på konst och möbler. Alfons egna verk består främst av skulpturer och målningar. I arbetet gillar han att använda återvunnet material.

Mer om Hållbarhetsveckan Bollnäs

I år ändrar vi namnet på priset till Bollnäs kommuns hållbarhetspris.

Anledningen till att vi väljer att dela ut ett hållbarhetspris i stället för ett miljö- och klimatpris är att en hållbar utveckling inte bara handlar om miljön. Det är lika viktigt att ta hänsyn till det sociala och ekonomiska perspektivet.

Många åtgärder för miljön går hand i hand med andra perspektiv, vilket gör dem ännu mer värdefulla. Till exempel, när vi cyklar i stället för att köra bil minskar vi inte bara koldioxidutsläppen utan även andra luftföroreningar och buller. Dessutom blir vi friskare av att röra på oss mer, vilket i sin tur kan minska kostnaderna för sjukfrånvaro och bränsle.

Bollnäs kommuns hållbarhetsarbete genom vision och mål.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 april 2024 kl. 15.19