Första spadtaget för bygget av Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs

Sex politiker som gräver med en varsin spade i en hög med sand vid resecentrum i Bollnäs

Idag togs det första symboliska spadtaget för byggnationen av Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs.

Media var inbjudna och det fanns ett stort intresse att ta reda på mer om Bollnäs nya resecentrum. Kommunledningen som bestod av kommunalråden Marie Centerwall (S) och Benny Engberg (BP), Åsa Äng Eriksson, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden (M), Britt-Marie Rosenqvist, ordförande i kommunala tillgänglighetsrådet (MP). Mats Löwenstein, ordförande i Teknik- och fritidsnämnden (S) samt ordförande i Region Gävleborgs Hållbarhetsnämnd Fredrik Åberg-Jönsson, svarade på medias frågor och gav sin syn på den viktiga satsningen för ökat kollektivt resande. På plats för att svara på frågor fanns även representanter från huvudentreprenören Peab och tjänstemän från Bollnäs kommun samt X-trafik.

Marie Centerwall höll ett kort tal innan spadtagen togs. Hon började med att ge beröm till alla som varit delaktiga i processen fram till idag kring ombyggnationen av resecentrum och fortsatte:

- Här passerar ungefär 2 000 personer om dagen och Bollnäs resecentrum är som ett fönster, det första man ser när man kommer hit och det sista man ser när man åker härifrån. Det ska vara lätt att åka kollektivt. Därför satsar vi och gör så att Bollnäs resecentrum ska bli så säkert, tryggt och tillgängligt som möjligt.

Fredrik Åberg-Jönsson, ordförande i Region Gävleborgs Hållbarhetsnämnd var imponerad:

- Jag är imponerad över hur bra de olika trafikslagen integreras i den här helhetslösningen som gör kollektivtrafiken mer attraktiv och hållbar. Jag vill ge en eloge till er som arbetar med projektet, att ni fått statlig medfinansiering i så hög grad och i hög konkurrens med så många andra som sökt bidrag visar på ett mycket gott arbete.

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 14.57