Hemtrevligt när resecentrum kläs med marksten

Marksten i betong.

Det börjar bli snyggt och prydligt på Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs. Markbeläggningen är i full gång. Det betyder att markytorna kläs med granit och betongplattor.

Det gör att området genast börjar kännas mer hemtrevligt och det är tydligt att hela området planats ut och tillgänglighetsanpassats. Hela 1000 kvadratmeter marksten placeras ut per dag med hjälp av speciella maskiner.

Under markstenen finns 2,5 mil med markvärmeslingor som kommer att göra området fritt från snö och is året om.

Markvärmeslingor i grus.

Passager över dagvattenrännan och kanterna utmed planteringarna smyckas med cortenplåt liksom delar av bussterminalen. Cortenplåt är ett material som bildar en vacker rödbrun färg som är ett jämnt, tätt och skyddande oxidskikt på stålytan. Den rödbruna/rostiga ytan blir på så vis till ett eget rostskydd, vilket står sig mycket bra och förhindrar vidare korrosion/rostning.

Cortenplåt med sniderier.

När det regnar kommer de dekorerade dagvattenrännorna i granit att fyllas med vatten.

Dekorerade dagvattenrännorna i granit

Nästa moment på bussterminalen är att solcellerna monteras. Cykelställen och cykeltaken kommer att placeras ut inom kort. Vecka 42 kommer en lokal trädgårdshandel att göra alla planteringar. I december står Sveriges bästa resecentrum för resenären klar för invigning!

Perrongerna till bussterminalen
Flygbild över resecentrum från söder

Flygbild över resecentrum från söder

Flygbild över resecentrum från norr

Flygbild över resecentrum från norr

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 14.36