Välkommen på digital invigning av Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs!

Visionsbild mellan bussterminalen och väntsalen

Vi vill stolt berätta att byggnationen av Sveriges bästa resecentrum för resenären står klart och du är inbjuden till invigningen med bandklippning och tal.

Bollnäs nya resecentrum – Sveriges bästa för resenären!

Den nya knutpunkten som tagit form mitt i länet, kommunen och staden är något alldeles extra. Med resenären i första rummet har vi i nära dialog med Trafikverket och Region Gävleborg byggt ett modernt, tryggt, säkert, bekvämt och tillgängligt resecentrum med kapacitet för fler bussar och tåg. Vi har samlat all kollektivtrafik på ett och samma ställe, mitt i stan! Visste du att cirka 120 000 personer kan ta sig till centrala Bollnäs inom en timme på ett hållbart sätt!?

Att Sveriges bästa resecentrum står klart i Bollnäs stärker inte bara Bollnäs utan hela Gävleborgs län att rusta sig för framtiden med en attraktiv kollektivtrafik för hela regionen. Det möjliggör hållbart resande, arbete och tillväxt till, från och i Bollnäs. Det är vi stolta över!

Digital invigning

Datum: 14 december 2020
Tid: 10:00
Plats: Bollnäs kommuns Facebooksida, webbplats, Youtubekanal och LinkedIn.

Talare

  • Sveriges infrastrukturminister Tomas Eneroth
  • SJ:s affärschef Jan Kyrk
  • Hållbarhetsnämnden i Region Gävleborgs ordförande Fredrik Åberg Jönsson
  • Den politiska ledningen i Bollnäs:
  • Marie Centerwall (S) kommunalråd, Benny Engberg (BP) kommunalråd,
  • Åsa Äng Eriksson (M) kommunledning, Britt-Marie Rosenqvist (MP) kommunledning.

Vad gör Bollnäs resecentrum till Sveriges bästa för resenären?

Under invigningsdagen kommer en 5x3 meter stor LED-skärm finnas uppställd på resecentrum. Där kommer ett bildspel att rulla hela dagen och beskriva vad som gör Bollnäs resecentrum till Sveriges bästa för resenären. Vi kommer även kommunicera det här på bollnas.se och på Bollnäs kommuns Facebooksida.

Du är välkommen att ställa frågor till oss via sociala medier efter invigningen

Efter den digitala invigningen finns den politiska ledningen och utvalda tjänstemän redo för att svara på dina frågor om Sveriges bästa resecentrum via Bollnäs kommuns Facebooksida och LinkedIn! Alltså direkt i kommentarsfältet i inlägget med invigningstalen. Vi ses där!

Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs förtjänar ett större firande

Att vi byggt färdigt Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs förtjänar såklart ett större firande, men med anledning av restriktionerna tar vi vårt ansvar för att minska smittspridningen i samhället och inviger digitalt. Men den som spar han har! Vi återkommer med en större baluns när tillfälle bjuds.

Välkommen!

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 14.30