Byggstarten av bussgatan dröjer ytterligare

De linjesträckningar som bussarna har i dagsläget

De linjesträckningar som stadsbussarna har i dagsläget

Vi har tidigare berättat att byggstarten av bussgatan mellan Björktjära och Brånan är försenad då vår upphandling av en entreprenad blev överklagad men att Förvaltningsrätten beslutade att avslå överklagan. Nu har vi fått besked om att även Förvaltningsrättens beslut överklagats.

Det innebär att Kammarrätten ska besluta om de ska ta upp målet för prövning eller inte. Det sker enligt Kammarrätten senare i höst.

– Tyvärr innebär det här att vi måste invänta Kammarrättens beslut innan vi kan påbörja byggnationerna. Det här är såklart jättetråkigt för oss och alla som sett fram emot att bussgatan står klar och att stadsbussarna ska få bättre linjesträckningar. Vi vet inte i dagsläget om Kammarrätten kommer att ta upp målet för prövning men oavsett behöver vi skjuta på byggstarten eftersom vi måste rätta oss efter en avtalsspärr som gäller fram tills Kammarrätten har tagit sitt beslut. Som det ser ut innebär överklagandet att de nya linjesträckningarna tidigast kan trafikeras i december 2022, säger Tony Persson, gatuchef på Bollnäs kommun.

Hur ser busslinjenätet ut i väntan på projektet?

De linjesträckningar som bussarna har i dagsläget kommer de fortsätta att ha fram tills bussgatan är färdig (se bild ovan). Läs mer om nuvarande linjesträckningar på x-trafik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vägarbetena på Skogsvägen

Vissa delar av Skogsvägen är upprivna och saknar asfalt. Det är Helsinge Vatten AB som har passat på att byta ut vatten- och avloppsledningar där eftersom vi ändå skulle utföra grävarbeten. Det kommer att vara så fram tills överklagan är avgjord och vi har kunnat teckna ett kontrakt med en entreprenör.

Tidigare artiklar om bussgatan

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 14.06