Äntligen har vi skrivit kontrakt med en entreprenör som ska bygga bussgatan!

Vy från Bonden mot Björktjära där bussgatan kommer att byggas.

Vi har tidigare berättat att byggstarten av bussgatan mellan Björktjära och Brånan är försenad då vår upphandling av en entreprenör blev överklagad till Förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten beslutade att avslå överklagan. Även det beslutet överklagades och Kammarrätten skulle besluta om de ska ta upp målet för prövning eller inte. Kammarrätten tog i slutet av förra året beslut om att inte ta upp målet, men även det blev överklagat till Högsta förvaltningsdomstolen som även de beslutade enligt Kammarrätten. Det betyder att vi fått rätt i alla instanser och att vi äntligen kunnat skriva kontrakt med en entreprenör som ska genomföra byggarbetet.

– Vi kan tråkigt nog konstatera att detta projekt blivit förskjutet ett helt år. Anledningen är att det överklagats och att sådant tar tid. Nu har vi äntligen en kontrakterad entreprenör som just nu planerar för byggstart och som kommer att starta bygget under våren, säger gatuchef Tony Persson.

När är bussgatan klar?

Bussgatan kommer att vara klar inför X-trafiks tidtabellsskifte i december. Då kommer stadsbussarna att ändra rutt och köra via den nya bussgatan.

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 13.54