Bandyhallen i Bollnäs invigd

Bandyspelare på is i bandyarenan.

Nu är den nya bandyhallen på SJ-området i Bollnäs högtidligen invigd.

Hallen, som går under namnet SBB Arena, började býggas förra året och ännu inte riktigt färdigställd. Fortfarande återstår en del arbete på bland annat fasad och entré, men isen är lagd och ståplatsläktaren öppen.

Knyta ihop platsen med centrala Bollnäs

Bandyhallen är också ett viktigt inslag på SJ-området, där tanken är att skapa ett helt nytt stadsrum som ska möjliggöra nya verksamheter och knyta ihop platsen med centrala Bollnäs, samtidigt som delar av områdets kulturhistoriskt och miljömässigt värdefulla bebyggelse sparas.

Hallen hyrs av Bollnäs kommun

Hallen ägs av Samhällsbyggnadsbolaget, hyrs av Bollnäs kommun och disponeras av Bollnäs Bandy Drift genom ett avtal för idrottstjänster.

Utöver bandyn ska även skolor och allmänhet ska kunna disponera tid i hallen.

Bollnäs Bandy Drift planerar även för att andra ytor ska bli möjliga att hyra, till exempel för restaurang, butiker, kontor med mera.

Personer klipper band vid invigningen.

Samhällsbyggnadsbolagets VD Ilja Batljan och kommunstyrelsens ordförande Marie Centerwall (S) klippte bandet i Bollnäs nya bandyhall - SBB Arena.

1200 åskådare hade lyckats ta del av de begränsade platserna på invigningen, där en av höjdpunkterna var när ungdoms-, dam- och herrlagen spelade gemensam match.

Personer på röda mattan på isen i hallen.

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 september 2023 kl. 11.47