Öppet hus lockade många!

Ett klassrum med stolar och bänkar

Ikväll var det öppet hus i skollokalerna i hus 116 på Heden där elever och personal från Rensbackens skola huserar. Många elever på skolan och deras föräldrar tog chansen till en rundtur i lokalerna.

Skolverksamheten på Heden har pågått sedan november ifjol och både lärare och elever har hunnit boa in sig. Lokalerna är rymliga och klassrummen har var och ett sin personliga charm. Personalen är glada över att verksamheten flyttats till Heden och tycker att lokalerna är betydligt bättre att bedriva skolverksamhet i.

Vi frågade en förälder vad hon tycker om lokalerna och om är det besvärligt för henne att deras barn behöver åka till Heden för att gå i skolan.

– Det funkar jättebra för oss att vårt barn går på skolan här på Heden. Det är otroligt fina lokaler! Vi bor en bit från skolan så hon åkte redan till den med buss. Hon kan åka samma buss som hon åkte sedan innan och hon behöver bara sitta kvar på bussen en stund till, så för oss funkar det väldigt smidigt. Till och med bättre än förr när hon ska åka hem. Det enda jag har att anmärka på är utemiljön, men jag har hört att det är saker på gång.

– Ja, vi har en massa saker på gång kring utemiljön, berättar rektor Helén Morin. Vi har beställt nya fotbollsmål och så fort all sand är framtinad och bortsopad kommer vi att få kingrutor målade. Planen är även att om möjligt flytta hit gungställningen och lusthuset från Rensbacken. Under rasterna är många elever med på de vuxenledda rastaktiviteterna utomhus. Det finns också lekmaterial i ett förråd som barnen kan hämta och aktivera sig med. Vid ruggigt väder används det stora uppehållsrummet under rasterna, fortsätter Helén.

Barn- och utbildningsnämnden har nyligen beslutat att skolverksamheten ska vara kvar på Heden fram tills attRenshammarskolan står klar till vårterminen 2024.

Skolbyggnaden på Heden 116

Skolbyggnaden på Heden 116

Grupprum med runda bord, stolar, en världskarta och en skärm.

Ett av grupprummen.

Klassrum i hus 116 på Heden

Ett av klassrummen på Heden 116.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
14 oktober 2022 kl. 08.52