Dricker din tonåring alkohol?

illustration av föräldrar som samtalar med tonåring

Det kan vara ganska jobbigt att vara förälder till en tonåring, därför måste du som förälder ibland vara lite jobbig tillbaka och sätta gränser.

Vi tagit fram den en film eftersom vi har identifierat ett behov hos tonårsföräldrar att få stöd i sin föräldraroll. Vår målsättning är att filmen ska ses av så många som möjligt och vi kommer bland annat att visa den återkommande i våra sociala medier.

Du kan se filmen på Bollnäs kommuns Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi distrubierar även filmen till andra aktörer i kommunen och vår förhoppning är att den kommer visas på föräldramöten i såvål privata som kommunala skolor samt hos föreningar.

Bakgrund

Sommaren 2021 skickade vi ut enkäten "Var med och forma vår hållbara kommun" där vi bland annat undersökte vad som kan behövas för att Bollnäs kommun ska vara ett bra och tryggt ställe att bo på. En stor del av förslagen var att arbeta med att stödja föräldrar i sitt föräldraskap.

Ett steg att nå ut till så många som möjligt har varit att ta fram den här filmen som vi hoppas att ska kunna ge stöd till vårdnadshavare i sitt föräldraskap och ge några tips om hur man kan prata med sina barn och ungdomar. Ingen vill ju att ens barn ska råka illa ut.

Stöd till dig som förälder

bollnas.se/foraldrastod hittar du stöd till tonårsföräldrar gällande ungdomar och alkohol.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
7 november 2022 kl. 07.37