Miljöveckan Bollnäs 2023

Den 17–22 april anordnar vi för 3:e året i rad Bollnäs miljövecka för att sprida inspiration, tips och kunskap som bidrar till en hållbar framtid.

Miljöveckan är ett utmärkt tillfälle att samlas för att diskutera och problematisera vad som krävs för att uppnå en hållbar framtid.

Temat för årets vecka är vad du som enskild person kan göra om du vill vara delaktig i omställningen.

Föreläsare och inspiratörer har samlats och berättar om deras upplevelser för att vidare inspirera andra att ställa om till en cirkulär och hållbar livsstil.

Veckans program 17-22 april

Under veckan erbjuds du bland annat att lyssna till LRF och ställa frågor kring livsmedelsberedskap eller få mer kunskap om hur du kan bli energi och klimatsmart i vardagen när klimat- och energirådgivare Anders Tång föreläser.

Författarna till ”Ut ur ekorrhjulet” Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg berättar om hur de blivit ekonomiskt oberoende och hur ett enklare liv kan var miljövänligare.

Dessutom ger Kata Nylén, en av författarna till klimatpsykologi, bland annat en förståelse för varför vi inte gör mer fast läget är akut.

Detta och mycket mer hittar du i veckans program.

 - Kommunens arbete för miljön pågår året om men vi vill med den här veckan göra en extra insats för klimatet och höja kunskapen om hur det går att förändra utvecklingen, möjliggöra för en klädbytardag samt dela ut årets Miljö- och klimatpris, berättar Camilla Persson, processledare på Bollnäs kommun och samordnare för veckan.

Miljö- och klimatpris, marknad och klädbytardag – 22 april

Under lördagen den 22 april har Miljöveckan ett avslutande event i Colliniparken vid Kulturhuset.

Det blir marknadsstånd med lokal anknytning, scenframträdanden och Bollnäs kommuns miljö- och klimatpris delas ut till en person, organisation, förening eller annan verksamhet i kommunen som bidragit i omställningen till en hållbar framtid.

Samma dag kommer dessutom den populära klädbytardagen att äga rum i Peter Stormaresalen på Kulturhuset.

Nominera till Bollnäs kommuns miljö- och klimatpris

Bollnäs kommun arbete för miljön

Vi tar vi vårt ansvar för nuvarande och kommande generationer och arbetar för att bygga ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle.

En del av kommunens arbete utgår från programmet för ekologisk hållbarhet. Läs mer om kommunens klimat- och hållbarhetsarbete.

Arrangörer av miljöveckan 2023

Bollnäs kommun
Föreningsalliansen Bollnäs
BORAB
Bollnäsdraget
Energi- och klimatrådgivning i Bollnäs
Svenska kyrkan Bollnäs

Kunde inte hitta några kalenderhändelser.

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 12.55