Färsk broccoli - en hälsosam delikatess i våra kök!

Genom ett avtal med en lokal grönsaksodlare kan vi under hösten erbjuda färsk broccoli i våra skolrestauranger och i förskolan.

Att broccoli är rik på näringsämnen som vitaminer, mineraler och antioxidanter, vilket gör den till ett utmärkt val för en hälsosam kost, vet nog de flesta. Att vi har möjlighet att servera den färsk betyder att fler av näringsämnena bibehålls och är en kvalitetsförbättring jämfört med djupfryst broccoli. Däremot krävs mer handpåläggning att servera den färsk, men det tycker vi att det är värt.

– Genom möjligheten att erbjuda färsk broccoli hoppas vi även öka medvetenheten om matens ursprung. Genom att visa barnen hur färsk broccoli ser ut när den kommer direkt från odlingen, skapar vi en koppling mellan jordbruk och matbord. Genom att samarbeta med en lokal grönsaksodlare stärker vi dessutom det lokala jordbruket och bidrar till en mer hållbar framtid, säger Maria Berglund, enhetschef på kostenheten.

Vi hoppas att barnen i förskolan och skolan kommer att uppskatta den färska broccolin och att den inspirerar till en hälsosammare och mer medveten kost.

Den färska broccolin serveras under vecka 36, 37 och 39.

Fler artiklar på ämnet

Lokalproducerade råvaror i första hand
Mat inom äldreomsorgen
Mat i förskolan
Mat i grundskolan

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 oktober 2023 kl. 10.46