Hur går byggnationen av Sveriges bästa resecentrum i Bollnäs?

Grunden på bussterminalen med byggarbetare i ett vinterlandskap

Det händer grejer på Bollnäs nya resecentrum som vi gärna vill berätta för dig!

På resecentrum håller vi just nu på med ledningsarbeten. Det betyder att vi gräver för dagvatten, vatten, avlopp, el och fiber. Vi har också pålat i marken där busstationen ska vara för att byggnaden ska stå stabilt och håller för fullt på med att gjuta grundsulorna. Närmare jul gjuter vi själva betongplattan med golvvärmeslingor till den nya busstationen. I början på nästa år när betongplattan är klar kommer stommen i limträ att resas.

Gösta Agardh är platschef på Peab Anläggning AB som är vår huvudentreprenör för byggnationen av Bollnäs nya resecentrum. Han tycker att det är otroligt lätt och roligt att arbeta i Bollnäs:

- De allra flesta vi pratar med är positiva till att vi bygger ett nytt resecentrum i Bollnäs och att det är ett lyft för staden. När vi behöver hjälp av Bollnäs Energi AB eller Helsingevatten AB är de på plats inom tio minuter. Det underlättar otroligt för oss i vårat arbete!

Flyter arbetet på som planerat?

- Ja, det går helt enligt plan. Vi tänkte stänga av Järnvägsgatan för trafik 18 november, men vi planerade om och har kunnat hålla den öppen fram tills nu. Vi tror att det är uppskattat bland Bollnäsborna, men vi kommer att behöva stänga av den någon gång framöver, säger Gösta Agardh.

En grävmaskin gräver upp marken vid resecentrum

Vill du veta varför vi bygger Bollnäs nya resecentrum eller på vilket sätt resecentrum blir bättre för dig?

På sidan med Frågor och svar om nya resecentrum i Bollnäs får du svaren.

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 14.55