Ett steg närmare bandyhall i Bollnäs

Medverkar på bilden, från vänster: Per Molin, Marie Centerwall (S), Jenny Linghede, Benny Engberg (BP), Helena Björkman.

Medverkar på bilden, från vänster: Per Molin, Marie Centerwall (S), Jenny Linghede, Benny Engberg (BP), Helena Björkman.

Idag får Bollnäs Bandy Fastighets AB tillträde till fastigheten Bro 4:4 – nu kommer byggstarten av en bandyhall på området allt närmare.

Bollnäs kommun och köparen, Samhällsbyggnadsbolaget via dotterbolaget Bollnäs Bandy Fastighets AB, undertecknade idag de slutliga överlåtelsehandlingarna för Bro 4:4. Det innebär att köparen har tillträde till fastigheten och kan komma igång med förberedelserna för byggstart så snart det är möjligt.

Själva köpeavtalet undertecknades redan i somras, men innan tillträdet skulle köparen först teckna avtal med en upphandlad entreprenör som ska bygga hallen. I villkoren ingick också att teckna avtal med driftentreprenören Bollnäs Bandy Drift AB som ska stå för underhåll och drift. Nu är företaget Hent Sverige AB klart som entreprenör, samtidigt som ett avtal med Bollnäs Bandy Drift AB också är undertecknat.

Hallen, som ska uppfylla Svenska bandyförbundets krav, kommer att hyras av kommunen och disponeras av Bollnäs GIF Bandy genom ett avtal för idrottstjänster. Även skolor och allmänhet ska kunna disponera tid i hallen.

- Det är utmärkt att våra respektive åtaganden har genomförts inom ramen för den tidsplan som vi satt upp. Att Samhällsbyggnadsbolaget nu kan ta nästa steg i processen innebär att vi har tagit ett betydelsefullt steg framåt för att få en färdig hall på plats.

Bandyhallen är samtidigt en viktig del i utvecklingen av det tidigare SJ-området och för att knyta ihop platsen med centrala Bollnäs.

- Vi ska fortsätta utveckla området till en plats där både unga och vuxna har trygga miljöer att mötas i. Tillsammans med nya Resecentrum bildar det en knutpunkt som är viktig för alla som bor inom hela Bollnäs kommun, säger Benny Engberg (BP), kommunalråd.

Tidigare har en detaljplan tagits fram för området och kommunen har även gjort en ny infart till området, samt byggt en gång- och cykelväg mellan resecentrum och Karlslundsbadet. Innan hallen kan börja byggas måste den förorenade marken saneras, något som ligger på köparens ansvar, samtidigt som Bollnäs kommun delfinansierar saneringen med 9,6 miljoner kronor. Hälften av den summan har kommunen tidigare erhållit från Trafikverket på grund av deras ansvar i föroreningen av fastigheten.

- Tanken är att området ska saneras med start under våren och att byggstarten kan komma igång till sommaren, berättar Samhällsbyggnadsbolagets projektchef Jenny Linghede.

Anders Gustafson är ordförande i driftbolaget Bollnäs Bandy Drift AB och ser fram emot att få hallen på plats.

- Idén om en arena på området lanserades för 15 år sedan och det känns otroligt bra att denna vision nu blir verklighet. Det blir ett lyft både för föreningen och kommunen, nu pågår arbetet för att utveckla området för fullt.

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 mars 2023 kl. 14.21