Buss och tåg

X-trafik bussar

I Bollnäs kommun finns det goda möjligheter att åka kollektivt. Inom tätorten finns fyra stadsbusslinjer och flera linjer till Arbrå, Kilafors och Rengsjö.

Det finns goda pendlingsmöjligheter med tåg och buss för den som jobbar i Gävle. X-trafik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som är regional kollektivtrafikmyndighet i Gävleborgs län ansvarar för utvecklingen av kollektivtrafiken i både länet och Bollnäs kommun.

Att resa kollektivt är ett miljövänligt och bekvämt sätt att färdas på. Vintertid slipper du skrapa rutorna på din bil samtidigt som du - genom att välja kollektiva färdmedel - bidrar till en bättre miljö med minskade koldioxidutsläpp som följd.

Busslinjer

Det är enkelt att färdas kollektivt i Bollnäs kommun. I Bollnäs finns det fyra lokalslingor som trafikeras två gånger i timmen dagtid på vardagar.

Lokalslingorna trafikerar:

- Björktjära
- Granberg
- Ren
- Sjukhuset
Buss 100, som trafikerar sträckan Söderhamn - Edsbyn, finns ofta som ett komplement till linjetrafiken.

Vill du åka till Stockholm eller Vemdalen?

Då kan du åka med:
Mohlins bussar - Harjedalingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tåg

För dig som vill åka tåg från Bollnäs finns flera valmöjligheter vare sig du vill resa norrut eller söderut. Det tar cirka en timmer att åka till Gävle för dig som exempelvis behöver pendla. Det tar cirka 2 timmar och 30 minuter att resa med direkttåg till Stockholm och cirka 2 timmar och 45 minuter till Östersund och du reser bekvämt och miljövänligt. Du kan välja att resa med någon av dessa tågbolag:

X-trafik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
SJ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Norrtåg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
X-trafiks tidtabeller för buss och tåg i regionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar angående kollektivtrafiken i Bollnäs kommun? Då är du välkommen att kontakta X-trafiks trafikupplysning på telelefon: 0771 910 109 eller besöka x-trafiks kundcenter på nätet.

Bollnäs resecentrum - Sveriges bästa för resenären!

Den nya knutpunkten som tagit form mitt i länet, kommunen och staden är något alldeles extra.

Med resenären i första rummet har vi i nära dialog med Trafikverket och Region Gävleborg byggt ett modernt, tryggt, säkert, bekvämt och tillgängligt resecentrum med kapacitet för fler bussar och tåg.

Vi har samlat all kollektivtrafik på ett och samma ställe, mitt i stan! Visste du att cirka 120 000 personer kan ta sig till centrala Bollnäs inom en timme på ett hållbart sätt?

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 augusti 2023 kl. 13.35

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: