Busskortet Ung i Bollnäs tas bort för elever i årskurs 6

Beslutet om att ta bort busskortet Ung i Bollnäs för elever i årskurs 6 är en av de ekonomiska anpassningar vi gör för att få en ekonomi i balans med målet att sänka våra totala kostnader med 2,5% i år.

De elever som börjar årskurs 6 till hösten kommer därmed inte få busskortet Ung i Bollnäs i år. Istället kommer vi från och med 2025 att dela ut busskortet till elever i samband med skolstart i årskurs 7.

För de elever som idag går årskurs 6 kommer Ung i Bollnäs-busskortet fortsätta att fungera som vanligt.

Ansök om skolskjuts

Inför höstterminen i år behöver alla elever till och med årskurs 6 ansöka om skolskjuts senast den 31 maj. Ansökan om skolskjuts öppnar i mitten av april. Alla berörda vårdnadshavare och elever får information om när det går att ansöka om skolskjuts via sin skola. Vi kommunicerar även på ämnet på bollnas.se och vår Facebooksida.

Mer om Ung i Bollnäs

Busskortet Ung i Bollnäs gäller för obegränsat antal resor, alla dagar, dygnet runt med X-trafiks bussar och X-tåg inom både Bollnäs kommun och Ovanåkers kommun och delas ut gratis till elever i Bollnäs kommun från och med årskurs7. Ung i Bollnäs gäller mellan årskurs 7 och fram till 30 juni det år eleven fyller 19 år.

Den politiska satsning med busskortet Ung i Bollnäs infördes i april 2021.

Läs mer om skolskjuts.

Tidigare artiklar på ämnet

Beslutade ekonomiska anpassningar för 2024 2024-02-21
Förslag på ekonomiska anpassningar vidare till kommunfullmäktige 2023-12-07
Ekonomiska anpassningar för säkrad välfärd 2023-11-08

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 april 2024 kl. 11.32