Lekparker, parker och grönområden

Bollnäs kommun sköter kommunens lekparker, parker och grönområden. Målsättingen är att de ska vara en så trevlig miljö som möjligt.

De kommunala lekplatserna i Bollnäs, Kilafors, Arbrå, Lottefors, Vallsta och Rengsjö inspekteras varje år och underhålls för att förhindra olyckor. På sommarhalvåret förstärker vi med säsongsanställda för att all skötsel och plantering ska kunna utföras.

Vi utformar och sköter de kommunala lekplatserna. Det finns lekplatser i Bollnäs, Kilafors, Arbrå, Lottefors, Vallsta och Rengsjö.

En lekpark är tänkt att vara en mötesplats med barnen i fokus, därför är säkerheten mycket viktig och en fullständig besiktning av varje lekpark görs varje år för att förhindra olyckor. En kontroll av lekparkerna görs dock en gång i veckan under sommarhalvåret.

I Bollnäs, Arbrå, Kilafors och Rengsjö finns kommunala lekparker - stora som små.

Kontakt

Har något blivit förstört eller gått sönder på lekparken? Då vill vi gärna att ni kontaktar oss så att vi så snart som möjligt kan åtgärda skadan. Dels för säkerheten men också för att vi vill upprätthålla den fina standard vi har på lekparkerna.

Skicka in din felanmälan via vår e-tjänst Felanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

En park ska vara en gemytlig samlingsplats för människor. Därför är estetiken viktig. Vi planterar blommor, beskär buskar och träd, klipper gräs och rensar ogräs. Att hålla parkerna rena från skräp är också en viktig del i arbetet.

Har du någon idé på hur vi kan bli bättre på att sköta våra parker? Eller har du frågor eller funderingar? Då är du välkommen att kontakta oss via vår e-tjänst Lämna synpunkt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På sommarhalvåret förstärker vi med säsongsanställda för att all skötsel och plantering ska kunna utföras.

Här är några exempel på parker och grönområden i vår kommun:

  • Vänortsparken, vid Scandic. Parken invigdes 1991. Bollnäs vänorter i Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Lettland och England har valt ut och planterat ett träd vardera som skall representera just deras land.
  • Dammparken i Arbrå.
  • Centralparken, vid Resecentrum i Bollnäs.
  • Colliniparken, vid Kulturhuset i Bollnäs.
  • Schenströmsparken, vid Bollnäs kyrka.
  • Kolgården, vid Långnäs.

I kommunens grönstrukturprogram kan du läsa mer om arbetet med grönstruktur samt förhoppningsvis även hitta inspiration till hur du själv kan vara med och stärka vår gemensamma grönstruktur.

Läs mer om grönstrukturprogrammet.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 juni 2024 kl. 09.11

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: