Aktiviteter för barn och unga

Våra olika barn- och ungdomsaktiviteter vänder sig till åldrarna 2-15 år och är olika former av ledarledd lek, gympa och träning - i vatten eller på land.

Vi använder redskap, lekar och musik för att utveckla de motoriska färdigheterna som att hoppa, klättra, rulla, krypa, balansera och springa. Träningen följer barnens och ungdomarnas motoriska utveckling och färdigheter.

Vi erbjuder olika grupper för barn i olika åldrar. Läs mer om våra pass nedan.

Från och med nu kan du anmäla ditt barn via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Det går även att anmäla sig i någon av våra kassor på sporthallarna. Betalning sker i samband med anmälan.

Totalt 12 tillfällen.

Måndagar kl. 17:30-18:30: 6-8år, Bollnäs, D-hallen, start - 22 jan

Tisdagar kl. 17:30-18:15: 2-5 år, Arbrå, gymnastiksalen, start - 23 jan

Torsdagar kl. 17:00-17:45: 4-5 år, Bollnäs, D-hallen, start - 25 jan

Söndagar kl. 15:00-15:45: 2-3 år, Bollnäs, D-hallen, start - 28 jan

Söndagar kl. 10:00-10:45: 2-5 år, Kilafors, gymnastiksalen, start - 4 feb

Varmt välkommen att anmäla ditt barn!

Kids - träning för barn mellan 2-12 år

Det här passet erbjuds till barn som är mellan 2-3 år på Bollnäs sporthall och 2-5 år på Arbrå- och Kilafors sporthall.

I denna grupp är en förälder med för att engagera och uppmuntra sitt barn. Instruktören presenterar olika stationer med redskap som barnet och föräldern upptäcker och utforskar tillsammans. Lekar och musik lockar till skratt och utvecklar gemenskapen bland barn och föräldrar.

I den här åldern börjar barnen bli mer nyfikna och upptäcker nya sätt att röra sig. Vi fortsätter med övningar och lekar som utvecklar barnets balans, koordination och motorik. Instruktörerna uppmuntrar till att prova på nya saker om barnet är moget för det. Målet är att barnen ska känna trygghet och tillit i gruppen och kunna delta utan förälder.

I den här gruppen får barnen prova på nya övningar och utmaningar. Gruppen leker och rör sig tillsammans på ett mer organiserat sätt som skapar glädje och god sammanhållning. Målet är att skapa grunden för positiva upplevelser kring fysisk aktivitet.

Vårt koncept för barn i åldrar 9–12 år. Även här använder vi oss av redskap, lekar och musik för att utveckla de motoriska färdigheterna men på ett lite mer avancerat sätt än i Kids-konceptet. Vi testar bland annat cirkelträning, hinderbanor, bollövningar, konditionspass samt styrketräning. Vissa av passen kan komma att köras utomhus.

Välkommen till våra aktiviteter i vatten!

Aqua Kids™

Ett vattenträningskoncept för barn i åldern 6–8 år. Med vattnet som utgångspunkt körs en kombination av lek, övningar, träning och enklare simsättsundervisning. Passet är konditions-, balans-, och koordinationsförbättrande och lär barnen att lita på vatten som underlag.

Aqua Junior™

Ett vattenträningskoncept för barn i åldrarna 9–12 år. Vi blandar vattenglädje med träning på ett roligt och fartfyllt sätt. Varje pass har ett nytt tema och vi kommer bland annat prova de fyra simsätten, livräddning, bad och isvett samt olika former av vattenträning såsom hinderbanor och stationsträning. Det finns även möjlighet att ta simmärken.

Förkunskapskravet för att delta i Aqua Junior är simkunnighet 200 meter utan flythjälpmedel.

Teen Active - gruppträning för unga

Ungdomar mellan 13 och 15 år (studerande på högstadiet) har möjlighet att delta i ett urval av våra ordinarie gruppträningspass med Teen Active-platser: dans- och rörlighetspass, spinning och core, till exempel.

För att kunna boka pass behöver du inloggningsuppgifter som du får när du köper ditt gruppträningskort.

BTA - styrketräning för unga mellan 13-15 år

Bollnäs Training Academy vänder sig till dig i åldern 13-15 år (studerande på högstadiet). BTA är en grundläggande styrketräningsutbildning för dig som vill ha utökade kunskaper om träning och/eller har intresse för egen utveckling. Utbildningen ger dig också möjlighet att ta Fritidsenhetens ungdomslicens, vilket innebär att du före 15 års ålder får träna vid våra kommunala gymanläggningar. Ungdomslicensen utfärdas efter en godkänd teoretisk och praktisk examination.

  • grundläggande anatomi och fysiologi
  • träningslära
  • styrketräningens principer och metoder
  • träningsplanering och programkonstruktion
  • kost och näringslära
  • idrottskador och akut omhändertagande
  • praktisk träning i gymmet
  • licensiering.

Frågor & anmälan

Har du frågor om upplägget?
Skicka e-post till: sporthall.gym@bollnas.se

Anmälan sker via webben eller i kassan vid en av våra sporthallar.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 januari 2024 kl. 08.45

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till: