Fyrverkerier

Här följer de regler som gäller angående fyrverkerier i Bollnäs kommun:

Ur Allmänna lokala ordningsföreskrifter:

I 3 kap 7 § ordningslagen finns regler om att det i vissa fall krävs tillstånd från polismyndigheten för att använda pyrotekniska varor. Utöver den tillståndsplikt som följer av 3 kap 7 § ordningslagen gäller att tillstånd alltid krävs från polismyndigheten i Bollnäs kommun för användande av pyrotekniska varor på offentlig plats med undantag för nyårsafton mellan klockan 21.00-02.00.

Utöver den tillståndsplikt som följer av 3 kap 7 § ordningslagen gäller att användning av pyrotekniska varor alltid är förbjudet inom 200 meter från förskolor, skolor, vård- och omsorgsverksamhet, kyrkogårdar och begravningsplatser samt djurhållande verksamheter såsom lantbruk, ridhus och stall.

Från och med 1 juni 2019 krävs både tillstånd från kommunen samt särskild utbildning för användandet av raketer med styrpinne. Kravet gäller även raketer som är inköpta före lagändringen. Övriga typer av fyrverkerier påverkas inte av den ändrade bestämmelsen.

Läs mer om tillstånd och regler för fyrverkeriet på Polisens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 mars 2022 kl. 08.25

Sidfot