Hemsändning av dagligvaror

Butiksägare Ronnie Birkebo utanför ICA Nära i Kilafors

Kan du inte ta dig till matbutiken på egen hand?
Vi har avtal om hemsändning av dagligvaror med fyra butiker utanför Bollnäs tätort.

Tjänsten gäller för dig som inte kan ta dig till butiken på egen hand, exempelvis om du inte har egen bil, kollektivtrafik saknas eller om du har en funktionsnedsättning.

Butiker som erbjuder hemsändning:

  • ICA i Arbrå
  • ICA i Kilafors
  • Tempo i Vallsta
  • Lötens handel i Rengsjö

Kontakta din närmaste butik om du vill ansöka om hemsändning av dagligvaror. Tillsammans med butiken kommer ni kommer överens om hur beställningarna ska göras, samt när leverans kommer att ske.
Hemsändning gäller 1 gång per vecka till samma adress, och avser dagligvaror.

Hemsändning är en tjänst som innebär att butiker tar emot beställningar av dagligvaror och erbjuder hemkörning. Oavsett var i kommunen en person bor, ska denne kunna erbjudas grundläggande service, hemleverans av dagligvaror, om personen själv inte har möjlighet att ta sig till butiken på egen hand. 

Butikerna får stöd från kommunen i form av hemsändningsbidrag vilket möjliggör för handlaren att utföra denna service. Handlaren har rätt att ta ut en plockavgift av kunden och sätta en minsta summa.

Den ordinarie hemsändningen avser hemsändning av dagligvaror, till fasta hushåll utanför Bollnäs tätort, och gäller för personer som på annat sätt inte kan ta sig själv till butiken.

För att ett hushåll ska få varuhemsändning med kommunalt bidrag måste man ha dokumenterad svårighet att göra sina inköp på egen hand. Sådana svårigheter kan exempelvis vara att inte ha egen bil, att kollektivtrafik saknas eller att man har någon funktionsnedsättning.
Hemsändning gäller 1 gång per vecka till samma adress, och avser dagligvaror.

Butiken bedömer om kunden har rätt till hemsändning.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 januari 2023 kl. 07.42

Lämna synpunkt eller rapportera fel på sidan till:

Sidfot