Det här gör vi just nu med nya bussgatan

Stenkross och grävmaskiner utmed nya bussgatan.

Bygget av nya bussgatan mellan Björktjära och Hamre/Brånan fortsätter enligt plan. Arbetet med att påla med trästockar för att få bärighet i underlaget är klart och just nu läggs en konstruktion bestående av två lager med armeringsnät, som varvas med stenkross. Det ger ett bra underlag för busstrafiken utmed gatan.

I filmen ovan kan du se hur vi arbetar med stenkross och armerigsnät.

Arbetena utmed Vänortsvägen och Skogsvägen

Samtidigt har vi startat arbetet med gång- och cykelvägen utmed Värnortsvägen. Vi bygger två tillgänglighetsanpassade busshållplatser med väderskydd efter Vänortsvägen, en på sträckan mellan Blåbärsvägen och Hallonvägen och en vid Björktjära förskola.

Arbetet med att sätta kantsten för den nya gång- och cykelvägen utmed Skogsvägen från Bollevägen upp mot Björktjäravägen startar inom kort. Utmed Skogsvägen kommer två tillgänglighetsanpassade busshållplatser att byggas. En vid korsningen Skogsvägen – Bollevägen samt en vid korsningen Skogsvägen – Björktjäravägen.

Varför byggs bussgatan?

Den nya bussgatan mellan Björktjära och Hamre/Brånan byggs för att binda ihop de befolkningstäta områdena Bollnäs Väst och Bollnäs Norr i en ny linjesträckning. Den nya bussgatan möjliggör en rakare linjesträckning vilket innebär en kortare restid. Den nya bussgatan gör att du som resenär kan åka kollektivt till skolområden och fritidsaktiviteter på Gärdet samt området med handel på Bollnäs norra handelsområde och till centrum.

När kommer bussarna att köra utmed gatan?

Bussgatan kommer att vara klar inför X-trafiks tidtabellsskifte i december. Då kommer stadsbussarna att ändra rutt och köra via den nya bussgatan. Läs mer om hur bussarna kommer att gå efter tidtabellsskiftet.

Kort om stadsmiljöavtalet

Bollnäs kommun får 49 miljoner från Trafikverket för att skapa förutsättningar för hållbara resor i Bollnäs. Beslutet innebär att Trafikverket betalar hälften av kostnaderna. Läs mer om de projekt vi utfört tack vare stadsmiljöavtalet.

Tidigare publicerade artiklar om bussgatan

Närmare 3 000 trädstammar pålas ner i marken
Byggstart av bussgatan
Äntligen har vi skrivit kontrakt med en entreprenör som ska bygga bussgatan!
Byggstarten av bussgatan dröjer ytterligare
Byggstarten av bussgatan dröjer
Så här kommer stadsbussarna 1 och 2 att köra från och med 12 december
Vi förbättrar och tillgängliggör stadstrafiken på Björktjära och Brånan

Kommunikation kring projektet

Vi kommer att kommunicera löpande under projektets gång i Bollnäs kommuns digitala kanaler, såsom sidan Hållbara resor i Bollnäs och Bollnäs kommuns Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Häng gärna med när Bollnäs växer!

Relaterade artiklar

Fler nyheter från Bollnäs kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 februari 2024 kl. 12.33